Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 30/4/2021, 5:45 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας συνελήφθη ημεδαπός στην Ημαθία για παράνομη κατοχή κροτίδων

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθη ένας ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, συνελήφθη χθες (29 Απριλίου 2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας σε περιοχή της Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 540συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 24.765 κροτίδες.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Συμβουλές για αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα 

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.

Η Ελληνική Αστυνομία σας υπενθυμίζει ότι:

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (29 Απριλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 γραμμάρια κάνναβης.

Συνελήφθη επίσης χθες (29 Απριλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8,3 γραμμάρια ηρωίνης. Σε βάρος του συλληφθέντα επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.


Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (29 Απριλίου 2021) το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα την ίδια ημέρα εισήλθε παράνομα σε αυλή οικίας και αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε 250 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Σε βάρος του συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύλληψη για παράβαση νόμου περί βεγγαλικών

Συνελήφθη χθες (29 Απριλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 64 κροτίδες.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 122.085 έλεγχοι, από τους οποίους οι 13.569 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 890 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

742 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

93 στην Κεντρική Μακεδονία,
90 στη Θεσσαλονίκη,
81 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
79 στην Αττική,
73 στην Πελοπόννησο,
65 στη Στερεά Ελλάδα,
60 στη Δυτική Ελλάδα,
57 στην Ήπειρο,
52 στην Κρήτη,
28 στη Θεσσαλία,
27 στο Βόρειο Αιγαίο,
19 στη Δυτική Μακεδονία,
12 στα Ιόνια Νησιά και
6 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 186.178 ομοειδείς παραβάσεις.

135 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 134 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

20 στο Βόρειο Αιγαίο,
18 στη Θεσσαλονίκη,
17 στην Αττική,
12 στη Θεσσαλία,
10 στην Ήπειρο,
10 στην Κεντρική Μακεδονία,
10 στην Κρήτη,
8 στη Στερεά Ελλάδα,
8 στην Πελοπόννησο
6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στη Δυτική Μακεδονία
4 στη Δυτική Ελλάδα,
4 στο Νότιο Αιγαίο και
3 στο Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 52.128 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 50.067 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.061 των 150 ευρώ.

13 παραβάσεις και 8 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικήςνομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας για παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού.

Στην Κρήτη,

σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) ιδιοκτήτες καφετεριών, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, γιαπαραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στα Ιόνια Νησιά, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη επιχείρησης μαζικής εστίασης για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.759 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.894 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου