Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 27/4/2021, 8:55 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (26 Απριλίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε τη στιγμή που αποβιβαζόταν από υπεραστικό λεωφορείο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

17 συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 544,9γραμμαρίων,

4 συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 11,5γραμμαρίων,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και

3 κινητά τηλέφωνα.

Σύλληψη για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθη προχθές (25 Απριλίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου του οχήματος που οδηγούσε, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη. Επίσης συνελήφθη ακόμη ένας αλλοδαπός άνδρας, τον οποίο μετέφερε στο όχημα με σκοπό τη μη νόμιμη έξοδό του από τη χώρα. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στο παραπάνω όχημα μετέφερε επιπλέον 6 αλλοδαπούς, με σκοπό τη μη νόμιμη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι είχαν τραπεί σε φυγή. Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν και οι υπόλοιποι 6 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν σε περιοχή της Πέλλας. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του οδηγού.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση και ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (26 Απριλίου 2021) το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών για διακεκριμένη κλοπή κατά εξακολούθηση. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 ναρκωτικά δισκία, που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (26 Απριλίου 2021) το πρωί, σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας και του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, μπήκαν παράνομα σε χώρο επιχείρησης και αφαίρεσαν από 10 σταθμευμένα οχήματα συνολικά 10 μπαταρίες και 1 ραδιοκασετόφωνο, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν και θα αποδοθούν στον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις ληστείας, κλοπών και εμπορίας ανθρώπων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ (8) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα,

η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση μίας ακόμη ένοπλης ληστείας σε σούπερ-μάρκετ με δράστη 46χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την 31-01-2021 για έτερες περιπτώσεις ληστειών.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος από κοινού με έτερο συνεργό του έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε σούπερ-μάρκετ στην περιοχή του Κορδελιού και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, το Νοέμβριο του 2020 αφαίρεσαν σταθμευμένο ΙΧΕ από την περιοχή των Αμπελοκήπων, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Κορδελιού την 22-01-2021 και αποδόθηκε στον κάτοχό του.

Επιπλέον,
αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση που αφορά σε εμπορία ανθρώπων, για τις οποίες σχημάτισαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, σε βάρος:

- δύο ημεδαπών ηλικίας 26 και 32 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούνιο του 2020 αφαίρεσαν από κατάστημα σούπερ μάρκετ, διάφορα προϊόντα χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο,

39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μαζί με συνεργό του, τον Απρίλιο του 2020 αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από 43χρονο που βρισκόταν εντός του οχήματός του, μία τσάντα που περιείχε 700 ευρώ, προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα και τραπεζικές κάρτες με τις οποίες προέβησαν σε ανέπαφες συναλλαγές.

30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιούλιο του 2020 εντός καταστήματος, αφαίρεσε την τσάντα 20χρονης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο,

20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εισήλθε σε ανασφάλιστο αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του μία τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και τραπεζική κάρτα έτερης χώρας με την οποία προέβη σε ανέπαφες συναλλαγές ύψους 540 ευρώ περίπου.

35χρονου αλλοδαπού, έπειτα από καταγγελία 24χρονης αλλοδαπής, ότι ο ανωτέρω την προσέγγισε διαδικτυακά και την έπεισε να έρθει στη Θεσσαλονίκη για ανεύρεση εργασίας ως μοντέλο, πλην όμως όταν συναντήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2019 αφού την οδήγησε σε ξενοδοχείο, της στέρησε την ελευθερία και αποπειράθηκε με τη χρήση βίας να την εξωθήσει στην πορνεία, καθώς και να προβεί σε μεταξύ τους σεξουαλική επαφή χωρίς να τα καταφέρει. Τέλος, αφού την απείλησε σχετικά με την αποσιώπηση του εν λόγω συμβάντος, τράπηκε σε φυγή.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 96.754 έλεγχοι, από τους οποίους οι 10.489 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 958 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

805 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

117 στην Αττική,
111 στην Κεντρική Μακεδονία,
109 στη Θεσσαλονίκη,
75 στη Δυτική Ελλάδα,
64 στη Στερεά Ελλάδα,
55 στην Κρήτη,
54 στην Πελοπόννησο,
51 στην Ήπειρο,
45 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
33 στο Βόρειο Αιγαίο,
30 στη Θεσσαλία,
29 στη Δυτική Μακεδονία,
29 στα Ιόνια Νησιά και
3 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 183.931 ομοειδείς παραβάσεις.

136 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 135 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

18 στην Κεντρική Μακεδονία,
16 στο Βόρειο Αιγαίο,
15 στην Αττική,
15 στη Στερεά Ελλάδα,
14 στην Κρήτη,
12 στην Πελοπόννησο,
10 στη Θεσσαλονίκη,
8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
7 στη Θεσσαλία,
6 στη Δυτική Ελλάδα,
5 στην Ήπειρο,
5 στη Δυτική Μακεδονία και
5 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 51.765 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν49.708 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.057 των 150 ευρώ.

16 παραβάσεις και 8 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας(απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες.

1.000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού.

1.000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για αναμονή πελάτη στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη (3) ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 5.500 ευρώ στο ένα εξ’ αυτών για παράβαση των υγειονομικών μέτρων κατά την είσοδο στην χώρα.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη (2) ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη, 2.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.726 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.879άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξηεφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 126 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.