Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Σιωνίδης: «Ατομική ευθύνη» ή αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα


Υπογράφει ο 
Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Έχουμε αναλάβει την διοίκηση του δήμου εδώ και είκοσι μήνες και εργαζόμαστε ακατάπαυστα υλοποιώντας τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις.


Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γκουντενούδης ξεκίνησε την αντιπολιτευτική του διαδρομή με ύφος και λόγο που θα ταίριαζε σε ένα ονειροπόλο και άπειρο πρωτοεμφανιζόμενο στην αυτοδιοικητική σκηνή της Παιονίας.

Ξέχασε σε λίγες μόνο ημέρες την ανυπαρξία της πολιτικής στόχευσης, το πενιχρό έργο και την αναποτελεσματικότητα που χαρακτήρισαν την πενταετή του θητεία και ξεκίνησε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης για να μας πλήξει πριν καν διοικήσουμε. Τακτική που διατήρησε και όλο αυτό το διάστημα.

Επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε την πορεία του. Επιλέξαμε να εργαστούμε για το καλό του δήμου και να μην παρεκκλίνουμε από την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλάβαμε προς τους δημότες.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο κ. Γκουντενούδης λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές, Χριστουγέννων ή Πάσχα, δημοσιεύει κάποιο κείμενο για να μας κατηγορήσει για διάφορα θέματα χρησιμοποιώντας πολλές φορές ανακρίβειες και ψέματα.

Δεν του απαντάμε.

Απαντάμε στο δημοτικό συμβούλιο σε όλες τις ερωτήσεις που υποβάλλονται μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες και θα απαντήσουμε στους δημότες της Παιονίας όταν θα παρουσιάσουμε το τετραετές έργο μας και η απάντηση τότε θα είναι εκκωφαντική για τον κ. Γκουντενούδη.

Στο τελευταίο του δημοσίευμα όμως που αναφέρεται στο ύψιστο αγαθό, την δημόσια υγεία, ξεπέρασε τα όρια και είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

Χρησιμοποίησε την δημόσια υγεία, προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει την πανδημία και να μας ψέξει , κρατώντας για τον εαυτό του το ρόλο του ευαίσθητου και ευσυνείδητου πολίτη.

Μας κατηγόρησε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν μοιράσαμε rapid test στους δημότες. Του απαντήσαμε ότι αυτό δεν γίνεται. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι σε όλη την Ελλάδα τα rapid tests τα κάνουν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι.

Στο κείμενο που δημοσίευσε, λίγες ημέρες μετά, προσπάθησε να ανασκευάσει αλλά το έκανε ακόμα χειρότερο. Ανέφερε ότι θα έπρεπε να μοιράσουμε rapid tests στα Αγροτικά Ιατρεία .

Τα Αγροτικά Ιατρεία είναι κλειστά εδώ και μήνες επειδή οι αγροτικοί ιατροί έχουν στελεχώσει τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του covid 19 .

Δεν το γνωρίζει; Δεν γνωρίζει την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι μας όλο αυτό το διάστημα λόγω των κλειστών Αγροτικών Ιατρείων;

Είπε ψέματα ή ως συνήθως δεν είναι ενημερωμένος;

Σε κάθε περίπτωση τα θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερη σοβαρότητα και δεν προσφέρονται για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα.

Για όλους μας η περίοδος αυτή ήταν και είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και υπομονή. Είναι η περίοδος που πρωταγωνιστής είναι η «ατομική ευθύνη».

Το να σχολιάζει για παράδειγμα αρνητικά ο κ. Γκουντενούδης στο προηγούμενο συμβούλιο τον Δήμαρχο επειδή δεν τον βλέπει στην πιάτσα της Μεγάλου Αλεξάνδρου το τελευταίο διάστημα, μάλλον έπαινος είναι παρά κατηγορία.

Μόνο δια του παραδείγματος γίνονται πιστευτές οι κοινωνικές μας ευαισθησίες. Μόνο δια του παραδείγματος πείθονται σήμερα οι νέοι. Όταν μένουμε στα λόγια τότε τα λόγια που έπονται είναι το δάσκαλε που δίδασκες…

Σε κάθε περίπτωση προς όφελος των δημοτών και του δήμου, εμείς θα συζητήσουμε οποιαδήποτε τεκμηριωμένη πρόταση μας υποβάλει στο μέλλον ο κ. Γκουντενούδης αλλά με προχειρότητες και ανακρίβειες δεν μπορούμε να ασχοληθούμε.

Καλή Ανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.