Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 18/4/2021,6:29 μ.μ.


Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Στη σύλληψη δύο ατόμων, που ενέχονται σε υποθέσεις κατοχής, απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 36χρονο αλλοδαπό και 29χρονο ημεδαπό σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και για παράβαση του ΚΟΚ.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (17-04-2021), κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, ανωτέρω δράστες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κινούμενοι στην εσωτερική περιφερειακή, οπότε και συνελήφθησαν.



Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα, σε κατάστημα που διατηρούσε ο 36χρονος αλλά και σε δωμάτιο ξενοδοχείο που είχε μισθώσει καθώς και στην οικία του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (3.284) γραμμαρίων,

(1) πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (6) φυσίγγια,

(9) κινητά τηλέφωνα,

(2) πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ,

(1) μαχαίρι,

(1) ρόδα φορτηγού με εμφανή υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης στο εσωτερικό της και

το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 30 διαρρήξεις καταστημάτων που έγιναν το τελευταίο 5μηνο στις Σέρρες

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνολικά 37 διαρρήξεις καταστημάτων που έγιναν τους τελευταίους 5 μήνες στην πόλη των Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (17 Απριλίου 2021) τα ξημερώματα στις Σέρρες, ένας ημεδαπός άνδρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του συνεργού του, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας τη στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει κατάστημα στην πόλη των Σερρών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σιδερολοστός και ένα κατσαβίδι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020 δρώντας είτε μόνος του, είτε μαζί με τον συνεργό του, πραγματοποιούσαν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, αφαιρώντας χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς διέπραξε άλλες 27 διαρρήξεις καταστημάτων, όπου σε 18 από αυτά αφαίρεσε πάνω από 3.000 ευρώ και διάφορα προϊόντα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 1.500 ευρώ.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα ενεργώντας μαζί με τον συνεργό του διέπραξαν ακόμα 9 διαρρήξεις καταστημάτων, όπου σε 5 από αυτά αφαίρεσαν πάνω από 2.000 ευρώ, καθώς και έναν φορητό υπολογιστή και διάφορα προϊόντα αξίας 600 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, που τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 67.198 έλεγχοι, από τους οποίους οι 8.082 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 976 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 20 συλλήψεις, ως ακολούθως:

790 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

126 στην Αττική,
125 στη Θεσσαλονίκη,
80 στη Δυτική Ελλάδα,
68 στην Κεντρική Μακεδονία,
62 στην Κρήτη,
53 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
49 στη Στερεά Ελλάδα,
49 στην Πελοπόννησο,
43 στο Βόρειο Αιγαίο,
42 στην Ήπειρο,
35 στη Δυτική Μακεδονία,
33 στη Θεσσαλία,
19 στα Ιόνια Νησιά και
6 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 177.434 ομοειδείς παραβάσεις.

159 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

21 στην Αττική,
20 στη Στερεά Ελλάδα,
16 στη Θεσσαλονίκη,
15 στην Κεντρική Μακεδονία,
12 στην Κρήτη,
12 στη Δυτική Ελλάδα,
11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
11 στα Ιόνια Νησιά
11 στο Βόρειο Αιγαίο,
10 στην Ήπειρο,
8 στη Δυτική Μακεδονία,
7 στη Θεσσαλία,
4 στην Πελοπόννησο και
1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 50.439 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν48.418 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.021 των 150 ευρώ.

27 παραβάσεις και 20 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας(απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη 14 ατόμων για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια,

- σύλληψη 2 ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ.,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο για μετατροπή οικίας σε φροντιστήριο,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κουρείο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού.

Στην Κρήτη, σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ταβέρνα για εξυπηρέτηση 4 καθήμενων πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για συγκεντρωμένα άτομα εξωτερικά της επιχείρησης.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στο Βόρειο Αιγαίο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 8 συμμετέχοντες.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 συμμετέχοντες.

Στην Πελοπόννησο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 συμμετέχοντες.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.471 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.826άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε παράνομες μεταφορές - προωθήσεις αλλοδαπών, καθώς και σε υπόθεση αρπαγής

Η μεθοδική – επιστάμενη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομες μεταφορές και προωθήσεις αλλοδαπών, εντός και εκτός της Χώρας, καθώς και σε υπόθεση αρπαγής δύο αλλοδαπών.

Σε οργανωμένη επιχείρηση, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες (17-04-2021) , σε τέσσερις οικίες στις περιοχές Ευόσμου, Μενεμένης και κέντρου Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για την υπόθεση δεκατρείς (13) αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος εγκέφαλος της οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, σωματικές βλάβες, επικίνδυνη οδήγηση, παράνομη προώθηση αλλοδαπών & μεταφορά, καθώς και για παράνομη κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Μαρτίου έως και αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, οι δράστες εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις παράνομης προώθησης είκοσι δύο (22) αλλοδαπών και μεταφορά τους προς τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών, που οι δράστες κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, με τη χρήση σωματικής βίας, απειλών κατά της ζωής τους, ενώ παράλληλα απαιτούσαν εκβιαστικά από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Επιπρόσθετα, ο ένας εκ των παρανόμως παρακρατηθέντων, κατήγγειλε απόπειρα βιασμού σε βάρος του από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικά σίδερα – ξύλινα και πλαστικά κοντάρια, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες σε βάρος των απαχθέντων, (1) φορητός Η/Υ, πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, καθώς και (5) πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν τις παράνομες μεταφορές – προωθήσεις των αλλοδαπών με μεγάλη ταχύτητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.