Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

"Χρόνια πολλά και ο Θεός μαζί μας"


Του Θέμη Ναούμη
Η γιορτή της 25ης Μαρτίου, είναι διπλή. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ευαγγελισμός, σημαίνει καλή είδηση. Ήταν όντως έτσι. 

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, ανήγγειλε στην Παναγία το πιο υπέροχο νέο: Ότι θα γίνει η μητέρα του Σωτήρα του Κόσμου. Του Ιησού Χριστού. Του Υιού του Θεού. Αυτού που αποτελεί το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Μέσω της Παναγίας θα γίνει πραγματικότητα το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου μας από την Αμαρτία και το σκοτάδι του Θανάτου. 

Ο Υιός του Θεού με θαυμαστό τρόπο θα γίνει άνθρωπος. Θα ζήσει στη γη,θα κυρήξει το Λόγο του, θα Θανατωθεί και τέλος θα Αναστηθεί. Μόνος του σκοπός: Να μας ανοίξει και πάλι τις Πύλες του Παραδείσου.

Η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, σηματοδοτεί το ξεκίνημα της προσπάθειας μιας χούφτας ανοργάνωτων "τρελών"(των Ελλήνων), για απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό. Από αυτόν, που 400 ολόκληρα χρόνια τους είχε υπόδουλους. Η προσπάθεια αρχικά φαίνεται πως είναι μια ουτοπία. 

Τελικά όμως, παρόλες τις δυσκολίες, πετυχαίνει. Υλοποιείται. Καταφέραμε να ελευθερωθούμε και σιγά-σιγά να γίνουμε κράτος και Έθνος. Κράτος ανεξάρτητο, ελεύθερο. Έθνος το οποίο όταν είναι ενωμένο προκόβει και πάει μπροστά! Όταν όμως κυριαρχείται από εγωισμούς και διχόνοιες, τότε πάει πίσω... δείχνει το κακό του πρόσωπο.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους μας.

Ας είμαστε γεροί κι ας ευχηθούμε η σημερινή διπλή γιορτή, να 'ναι η τελευταία που εορτάζεται εν μέσω πανδημίας. Ας ευχηθούμε του χρόνου να γιορτάσουμε όπως πρέπει αυτή τη μέρα.

Ας μη γκρινιάζουμε κι ας αναλογιστούμε πόσα βάσανα πέρασαν αυτοί τους οποίους τιμούμε σήμερα. Ο Χριστός του οποίου τον ερχομό πληροφορείται η Παναγία μας και μας ελευθερώνει απ' τα δεσμά του θανάτου, αλλά και οι εθνικοί μας ήρωες. Αυτοί που έδωσαν το αίμα τους για να 'μαστε εμείς απαλλαγμένοι από τα δεσμά της σκλαβιάς, αλλά παρόλα αυτά να κλαιγόμαστε και να μιζεριάζουμε. Ας ξυπνήσουμε κι ας συλλογιστούμε πώς ήμασταν παλαιότερα και πώς είμαστε σήμερα. Ο Θεός μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.