Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Στον απόηχο των εορτασμών της επανάστασης του 1821 δονείται η Ελλάς


Γράφει η Μαριγώ Δημουλά
Στον απόηχο των εορτασμών της επανάστασης του 1821 δονείται η Ελλάς να μην πω ο κόσμος όλος. Γιορτάζει την αρχή της ιδρύσεως του. Το ελληνικό κράτος, ο κράτος, (όπως έλεγε και ένας γνωστός μου) που έγινε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, δεν θα το γιορτάζει;

Δυστυχώς ο ελληνισμός είναι ακόμη σκλαβωμένος σε διάφορες εταιρίες και λίγο δύσκολα θα γιορτάσει. Γιορτάζουν την Ελευθερία. Μερικοί ευθαρσώς δηλώνουν Ελευθερία ή θάνατος.

Προσωπικά την μόνη Ελευθερία που γνώρισα τώρα τελευταία, είναι αυτή που μένει στον πάνω μαχαλά από τον δικό μου, όσο για τον θάνατο ακόμη δεν γνωριστήκαμε.

Τους απολαύσαμε από εμφάνιση καινούργιοι μετά το ρεκτιφιέ στα ινστιτούτα με τα μπότοξ και τα συναφή, κομμωτήρια, μανικιούρ, πεντικιούρ, ψάχνεις να βρεις συνηθισμένους ανθρώπους.

Απόλαυσαν βέβαια και αυτοί οι ηγέτες του κόσμου το μεγάλο φαγοπότι εις βάρος του ελληνισμού μα ακόμη δεν χόρτασαν. Και βασιλιάδες είδαμε και ριγήσαμε από εθνική υπερηφάνεια όταν έσκιζαν τον ουρανό τα μαχητικά, άσε δε όταν παρακολουθήσαμε από τηλεοράσεως φυσικά, τους εύζωνες τσολιάδες, τον Στρατό ξηράς, τους καταδρομείς να παρελαύνουν με την μάσκα. 

Ο Θεός της Ελλάδας που έβαλε την υπογραφή του, για να ελευθερωθεί και δεν την παίρνει πίσω όπως έλεγε και ο Θεοδωράκης Κολοκοτρώνης, ήταν πράγματι εκεί και τους έσωσε από σίγουρη λιγοθυμιά.

Αυτό ούτε ο γέρος του Μοριά δεν θα μπορούσε να το κάνει. Να μην ανασαίνει, να μην οσφραίνεται την άνοιξη, να μην μυρίζει την ελληνική γη, να μην παίρνει βαθιά ανάσα όταν έπαιρνε τα κεφάλια των προσκυνημένων.

Άσε δε που αν ήξερε την εξέλιξη του αγώνα και δεν μιλάω μόνο για την κατηγορία της εξέγερσης εναντίον του βαυαρού βασιλιά Όθωνα και την φυλάκισή του, αλλά και την εξέλιξη την δική μας που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοι του, θα πήγαινε στα Δερβενάκια να πιει ένα φρέντο καπουτσίνο αυτός και έναν ο Νικηταράς ο ανιψιός του με τον Δράμαλη στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών.

Εκτός βέβαια αν ο πασάς της περιοχής είχε κλείσει την εστίαση για να πεινάσουν οι γκιαούρηδες και έπρεπε να κάνουν κλικ away. Πασάς ήταν ότι ήθελε έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.