Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Τα νέα του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids (27/3/2021)


Δραστηριότητες με άρωμα Ελλάδας στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Η εβδομάδα που πέρασε περιείχε δραστηριότητες με θεματική σχετική με την 25η Μαρτίου, καθώς το ελληνικό έθνος γιόρτασε τα διακόσια χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. 

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις διαδικτυακές δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να ενημερωθούν για τα ιστορικά γεγονότα που εξελίχθηκαν πριν δύο αιώνες στην πατρίδα που ζουν, να συμμετάσχουν και οι ίδιοι, μιλώντας για τις σχετικές με το θέμα γνώσεις τους και τέλος να κατασκευάσουν ελληνικά εμβλήματα και σύμβολα του έθνους.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τη φιλαναγνωσία, όπου τα παιδιά που συμμετείχαν άκουσαν την αφήγηση γνωστών ποιημάτων με θέμα την επανάσταση και την ελευθερία του τόπου. Αφού συζήτησαν με τις εκπαιδευτικούς για τη σημασία των στίχων, αφηγήθηκαν και τα ίδια τα ποιήματα που κλήθηκαν να μάθουν για τη σχολική γιορτή και χειροκροτήθηκαν από όλους. 

Σειρά είχαν τα εικαστικά, στα οποία οι μικροί συμμετέχοντες άκουσαν πληροφορίες σχετικά με την ελληνική σημαία και τις διαφορές που έχει το σημερινό σύμβολο της χώρας με τη σημαία που είχαν οι Έλληνες κατά την επανάσταση. Ακόμη, έμαθαν τους συμβολισμούς που έχει η στολή του Εύζωνα και κατασκεύασαν μια σημαία που στην κορυφή της φέρει το φάριο, το φέσι δηλαδή της ελληνικής φορεσιάς.

Από το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι αθλητικές δράσεις. Στο καράτε τα μαθήματα της εβδομάδας περιλάμβαναν συνδυαστικές ασκήσεις χεριών και ποδιών. Στην ενόργανη γυμναστική οι αθλήτριες ασχολήθηκαν με ασκήσεις για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αλλά και τη γενική ενδυνάμωση του κορμού. Τέλος, στο μοντέρνο χορό, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τη χορογραφία του τρέχοντος τριμήνου, επαναλαμβάνοντας την κινησιολογία.

Γεμάτο από δραστηριότητες ήταν το πρόγραμμα των σύγχρονων διαδικτυακών δραστηριοτήτων των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και την περασμένη εβδομάδα, δραστηριότητες που γέμισαν με υπερηφάνεια μικρούς και μεγάλους. Χρόνια πολλά Ελλάδα.

Τηλεκπαίδευση – e-δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
για την εβδομάδα 22-26/03/2021

Μπορεί η φυσική παρουσία των παιδιών στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids να έχει απαγορευθεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και με την αλληλεπίδραση μεταξύ των εκπαιδευτικών των δομών και των μικρών μαθητών. 

Πιο συγκεκριμένα, όλον αυτόν τον καιρό τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, με σύμμαχο την τεχνολογία, έχουν βρει τρόπους να είναι συνεχώς κοντά στα παιδιά. Ένας από αυτούς, η ασύγχρονη εκπαίδευση, που αφορά εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία μπορούν να παρακολουθούν μικροί και μεγάλοι οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν μέσω τoυ καναλιού ΚΔΑΠ Kinesis for Kids στο youtube, και μέσα από αυτά να πληροφορηθούν, να γυμναστούν ή να υλοποιήσουν εικαστικές δραστηριότητες . Κάθε εβδομάδα με νέα θεματολογία, τα βίντεο των ΚΔΑΠ Kinesis for Kids προσφέρουν δημιουργικό χρόνο στους μαθητές τους. 

Την εβδομάδα που μας πέρασε η θεματολογία των βίντεο κινήθηκε γύρω από την ιστορία του 1821. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. 

Συγκεκριμένα, στο πρώτο βίντεο αρχικά γίνεται μια αναφορά για τη διπλή γιορτή της ημέρας αυτής και στη συνέχεια ακολουθεί το κατασκευαστικό μέρος, όπου τα παιδιά μαθαίνουν βήμα-βήμα πώς να κατασκευάζουν ένα διακοσμητικό για το δωμάτιό τους. Η δεύτερη κατασκευή αφορούσε μια κάρτα τρισδιάστατης μορφής, με τον αρχάγγελο Γαβριήλ να προσφέρει τον κρίνο στην Παναγία. Στο επόμενο βίντεο τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο των σημαντικότερων ηρώων της επανάστασης.

Φτιάξτο Μόνος Σου "Χειροποίητες κατασκευές για την 25η Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου"

Δείτε το Video ΕΔΩ

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τη 25η Μαρτίου. Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή: εθνική γιατί γιορτάζουμε την επανάσταση του 1821 και χριστιανική διότι γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ειδικά φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. 

Έτσι λοιπόν, το ΚΔΑΠ Kinesis for kids είναι εδώ για να φτιάξει μαζί με τους μικρούς του φίλους δυο όμορφες κατασκευές αφιερωμένες στη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως μπορείτε με λίγα υλικά και με πολύ φαντασία να δημιουργήσετε δυο εντυπωσιακές κατασκευές. Χρόνια Πολλά!*

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις κατασκευές μας

1η Κατασκευή (επανάσταση 1821)

*Πράσινο και μπλέ χαρτόνι (κάνσον)

* Σχέδιο τσαρουχιού

* Ξυλομπογιές

* Μολύβι

* Χάρακα

* Κόλλα στικ

* Ψαλίδι

* 2 Κόλλες Α4

2η Κατασκευή (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου)

* Πράσινο χαρτόνι (κάνσον)

* Ξυλομπογιές

* 2 καλαμάκια

* Μολύβι

* Ψαλίδι

* Κόλλα στικ

* 1 κόλλα Α4

* 1 ζωγραφιά του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου


Εσύ το ήξερες; "Οι σημαντικότεροι ήρωες του 1821"
Δείτε το Video ΕΔΩ

Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821. Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες προσωπικότητες που συνέβαλαν στον αγώνα για την απελευθέρωση του έθνους. Οι άνθρωποι αυτοί έπεσαν στη μάχη δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για να θεωρούμαστε εμείς ελεύθεροι.

Χρόνια πολλά Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.