Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Εισήγηση Λαζ. Μεταλλίδη στην εκδήλωση "Ο αθλητισμός στον καιρό του κορωνοϊού"


Υπογράφει ο Λάζαρος Μεταλλίδης
Πρόεδρος Α.Ο. Κιλκισιακού
Η Διοίκηση του Κιλκισιακού καλωσορίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς γιατί μετά από 5 μήνες μπαίνει σε διαβούλευση ένα τόσο σημαντικό θέμα.


1. Προβλήματα λόγο Πανδημίας

α. Σταμάτησε κάθε δραστηριότητα με αποτέλεσμα:

1. Το υπάρχων προσωπικό έμεινε χωρίς δουλεία άρα οικονομικούς πόρους, για όσους ήταν κύρια δουλειά και είχαν πρόσληψη περιορίστηκαν στα 537 ευρώ πολύ λίγα για την επιβίωση, για όσους ήταν δευτερεύουσα δουλειά συμπληρωματικό εισόδημα Μηδέν, έφερε λοιπόν γκρίνια με τους διοικούντες.

2. Σταμάτησαν οι δράσεις - εκπαιδευτικές αθλητικές πολιτισμού, σταμάτησαν οι πελάτες να πληρώνουν τις μηνιαίες συνδρομές άρα Έσοδα Μηδέν, κίνδυνος μετά την λήξη της Πανδημίας ο αριθμός πελατών να μειωθεί δραματικά.

3. Τα πάγια έξοδα των συλλόγων εξακολουθούσαν να τρέχουν, Λογαριασμοί κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΥΔΡΕΥΣΗ – Ιντερνέτ - Δημοτικά τέλη), μέρος εργοδοτικών εισφορών, έξοδα συντήρησης εγκαταστάσεων, έξοδα φύλαξης χώρων από κλοπές καθότι οι χώροι μένουν έρημοι 24 ώρες.

4. Υποχρεώσεις οικονομικής φύσης λόγο μηδενικού τζίρου που υπολογιστήκαν να καλύψουν υποχρεώσεις επενδύσεων βελτίωσης εγκαταστάσεων δεν μπορούν να καλυφθούν.

5. Χορηγίες που προϋπολογίστηκαν και ήταν να εισπραχθούν ακυρωθήκαν λόγο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι επαγγελματίες. Κοινωνικές εκδηλώσεις που προέβλεπαν να γίνουν και να αφήσουν ένα εισόδημα ακυρωθήκαν λόγο πανδημίας. Γενικά υπήρξε ένας εκτροχιασμός κάθε προγραμματισμού εσόδων. Ενώ αντίστοιχα περιορίστηκαν τα έξοδα σε ποσοστό της τάξης του 60%, άρα ένας ελλειμματικός προϋπολογισμός 40%.

6. Πλέον του κόστους της μειωμένης προσέλευσης πελατών λόγο φόβου κυρίως εκτιμάται να είναι της τάξης του 50%, άνθρωποι απλοί του χωριού που με κόπο μεράκι ασχολιόταν με τα σωματεία του χωριού τους θα αδυνατούν πλέον να ενασχοληθούν.

β. Προβλήματα εγγραφής στο Μητρώο

Μάλλον κάποιοι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, εκτός από μερικά σωματεία που έχουν ανθρώπους μορφωμένους και οργανωμένα βιβλία γιατί εκτός από κοινωνική πρόσφορα η ενασχόληση με το άθλημα που υπηρετούν είναι κοντά στην κύρια επαγγελματική τους ενασχόληση και γνωρίζουν από βιβλία Γενικών συνελεύσεων, βιβλία εσόδων έξοδα και ότι άλλο προϋποθέτει η σωστή τήρηση των βιβλίων ενός συλλόγου οι περισσότεροι που είχαν την ενασχόληση η τήρηση βιβλίων γούτους ήταν υπόθεση δύσκολη. 

Αποτέλεσμα δυσκολίες μεγάλες είτε γιατί οι παλιοί τα είχαν ανοργάνωτα είτε γιατί οι ίδιοι δεν κατανοούν το Έργο. Λύση, Φορέας της Νομαρχίας να αναλαμβάνει να φτιάξει το χαρτομάνι, να εγγράψει όλους τους συλλόγους, να εκπαίδευση έναν Άνθρωπο να επιστατεί όλη την διαδικασία ώστε να τρέχουν τα πράγματα. Η άλλη λύση να κλείσουν τα σωματεία γιατί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν δημοτικές εγκαταστάσεις θα ρημάξει τον αθλητισμό και θα μείνουν ενεργά το 1/3 των σωματείων.

γ. Επαναπροσδιορισμός Αθλητικών δράσεων του Δήμου

Μια μεγάλη κουβέντα που ποτέ δεν έγινε όπως και πολλοί άλλοι που ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα για προγραμματισμένες αθλητικές δράσεις του Δήμου ανά άθλημα ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουμε τις απόψεις μας, μακάρι να υπάρχει ένας ετήσιος προγραμματισμός για το 2021 η το 2022 να τον δούμε και να δούμε τον εκ νέου επανασχεδιασμό, να υποβάλουμε προτάσεις και να γίνει διάλογος ζύμωση και να βγει αποτέλεσμα προς τα έξω.

2. Επομένη μέρα

α. Εάν πράγματι ο Δήμος η Περιφέρεια η Κυβέρνηση θέλει να υπάρξει επομένη μέρα στον αθλητισμό τον πολιτισμό η την εξωσχολική εκπαίδευση πρέπει ο κάθε Δήμος αφού έχει ήδη την καταγραφή των πραγματικών συλλόγων που ασχολούνται με όλες αυτές τις σπουδαίες δράσεις να κάνει επί μέρους τηλεδιασκέψεις για κάθε δράση με τα ενεργά σωματεία του δήμου του

Πχ ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χαντ μπολ, Στίβο, Κολύμβηση, Χοροί, Περιπατητές, Μότο κρος, Μαχητικά αθλήματα Κλπ.

β. Να μιλήσει με όλους να δει τι χρειάζονται οι άνθρωποι που υπηρετούν τα αθλήματα, να μπουν κανόνες, κριτήρια, να δοθούν ενισχύσεις οικονομικές, ενισχύσεις σε υποδομές μέχρι εκεί που αντέχει το σύστημα. Χωρίς σκοπιμότητες και να αρχίσει η επανεκκίνηση του αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.