Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Πετυχημένη Διαδικτυακή Συνάντηση Γονέων με θέμα την ενημέρωση των παιδιών για την σεξουαλική κακοποίηση


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή συνάντηση γονέων με θέμα: "Πως θα προστατεύσω και με ποιον τρόπο θα ενημερώσω σωστά το παιδί μου για την σεξουαλική κακοποίηση;" Μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης, και μια αρκετά ενδιαφέρουσα ενημέρωση από την αρμόδια παιδοψυχολόγο Κ. Ειρήνη Ρέρα.

Οι γονείς των παιδιών για άλλη μια φορά έδωσαν το παρόν και η συμμετοχή τους ήταν μεγάλη, κάνοντας όλοι μαζί ένα τόσο στενάχωρο θέμα ευχάριστο, καθώς μας γνωστοποιήθηκαν πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν να προλάβουμε το κακό.

Συζητήσαμε και απαντήσαμε σε ερωτήματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, θα μας βοηθήσουν σ' αυτό το μεγάλο έργο. 

Ποιος γονιός δε φοβάται, δεν τρέμει, για σεξουαλική παρενόχληση στα παιδιά του. 

Ειδικά όταν ακούμε συνέχεια για νέα, ανατριχιαστικά δεδομένα. Δυστυχώς, σχεδόν δύο στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα αναφέρουν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους. 

Τα παιδιά από την ηλικία ακόμη των τεσσάρων ετών μπορούν να καταλάβουν το “καλό” άγγιγμα από το “κακό” άγγιγμα. Εξηγήστε το στο παιδί: Το “καλό” άγγιγμα είναι αυτό που μας γεμίζει χαρά και αγάπη, αυτό που μας κάνει να χαμογελάμε και να νιώθουμε όμορφα. Τα περισσότερα αγγίγματα είναι “καλά” και πολύ σημαντικά στη ζωή μας. Το “κακό” άγγιγμα είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε άσχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.