Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ψηφιακά δηλώνεται από σήμερα η απώλεια αστυνομικής ταυτότητας


Δελτίο τύπου Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά
Από σήμερα, οι πολίτες μπορούν πλέον να δηλώνουν την απώλεια της αστυνομικής τους ταυτότητας μέσω της ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα».

Ειδικότερα, ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά στην Αστυνομική Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του ή σε αυτή που έχει εκδώσει το δελτίο ταυτότητας τη σχετική δήλωση απώλειας.

Με την υποβολή της δήλωσης, το δελτίο ταυτότητας θα ακυρώνεται άμεσα από την αρμόδια Αστυνομική Υπηρεσία και η δήλωση θα εμφανίζεται αυτόματα στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε όποια άλλη υπηρεσία χρειάζεται.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε πως «η νέα αυτή ψηφιακή υπηρεσία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο απλούστευσης του τρόπου συνδιαλλαγής των πολιτών με το κράτος. Διευκολύνουμε την καθημερινότητα του Πολίτη, καταπολεμώντας ουσιαστικά τη γραφειοκρατία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.