Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ε. Αγαθοπούλου για το Διεθνές πανεπιστήμιο Κιλκίς: Ενίσχυση και αναβάθμιση ή μαρασμός;

Συνάντηση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, με τον πρόεδρο του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Την Παρασκευή 26/3/2021, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ νομού Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς, κ. Θεόδωρο Κοσμάνη. Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν ο συντονιστής της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεσίδης Τάσος, η υπεύθυνη Θεματικής Παιδείας Ριζάκη Άννα και οι συνεργάτες της Μπαγκατουρίδης Οδυσσέας και Ναβροζίδου Γενοβέφα.

Η βουλεύτρια ζήτησε από τον Πρόεδρο του τμήματος να την ενημερώσει για την πορεία και κατάσταση του τμήματος τόσο γενικώς όσο και εν καιρώ πανδημίας, εκφράζοντας κυρίως την ανησυχία της για τις ενδεχόμενες αλλαγές που θα επέλθουν μετά την εφαρμογή της νέας βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, που θα ισχύσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά, βάσει του πρόσφατου νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο Κιλκισιώτης στην καταγωγή, κ. Κοσμάνης, περιέγραψε την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται το τμήμα, αφ΄ ενός εξ αιτίας της υποστελέχωσης από μέλη ΔΕΠ και μέλη τεχνικού και διοικητικού προσωπικού, αφ΄ ετέρου εξ αιτίας εξωπανεπιστημιακών προβλημάτων, όπως η έλλειψη συγκοινωνίας και απουσία επαρκούς σύνδεσης διαδικτύου, έτσι ώστε να ανταπεξέρχεται το τμήμα στις απαιτήσεις των νέων τεχνολογιών, όπως οι τηλεδιασκέψεις, που με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατον να γίνονται.

Με δυο από τα τέσσερα μέλη ΔΕΠ σε προκείμενη συνταξιοδότηση και εκπαιδευτική άδεια, χωρίς τεχνικό προσωπικό, χωρίς βιβλιοθηκονόμο, με ελάχιστο διοικητικό προσωπικό, ο πρόεδρος σημείωσε ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουν μια σειρά αλλαγές για να γίνει βιώσιμο το Τμήμα. 

Για αυτό χρειάζονται τουλάχιστον 10 μέλη ΔΕΠ, καθώς και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, αλλά και ένας σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει τη μεταφορά και κάποιου άλλου τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο Κιλκίς, ώστε μέσω της ενοποίησης του προσωπικού να καλυφθούν οι ανάγκες για την καλύτερη προοπτική ενός ενιαίου τμήματος με δύο κατευθύνσεις και να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Μέχρι σήμερα αυτές υποχρησιμοποιούνται και πολλοί χώροι του κτιρίου παραμένουν κλειστοί και ανενεργοί, ενώ οι έκτακτοι διδάσκοντες και διδάσκουσες έχουν μικρό ενδιαφέρον, αφού η τοποθέτησή τους δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα. 

Στην περαιτέρω απαξίωση του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Κιλκίς συνέβαλε και η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην ίδρυση των διετών προγραμμάτων σπουδών, που είχαν αποφασιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από ερώτηση της κ. Αγαθοπούλου σχετικά με τον τρόπο που θα επηρεάσει ο νέος συντελεστής εισαγωγής της κ. Κεραμέως στον αριθμό εισακτέων, κατέστη φανερό ότι η μείωση θα αγγίξει το 40% ίσως και 50% του σημερινού αριθμού.

Η κα Αγαθοπούλου από κοινού με τους/τις παρευρισκόμενοι/νες κατέληξαν στην παραδοχή ότι για να υπάρξει μέλλον στο τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό και να προχωρήσει η συζήτηση για την αναβάθμισή του, αφού είναι το μοναδικό στο είδος του. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, συνεπής στις δεσμεύσεις του και την ενασχόλησή του με το θέμα τα τελευταία 9 χρόνια, θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.