Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Σβήνουν για 60 λεπτά τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτίρια Πυλαίας - Χορτιάτη

Δελτίο τύπου Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη
«Η ‘Ώρα της Γης είναι τώρα: Συνδέσου με τη Φύση!» Φέτος, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία του COVID-19, ο δήμος μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για μια νέα αρχή και μια διαφορετική αντίληψη για το περιβάλλον ενώνοντας, όπως κάθε χρόνο, τη φωνή του μαζί με χιλιάδες πόλεις και εκατομμύρια πολίτες που συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία που πραγματοποιείται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Με αφορμή την «Ώρα της Γης» ο δήμαρχος καλεί αυτό το Σάββατο 27 Μαρτίου όλους τους δημότες να σβήσουν συμβολικά από τις 8.30 μμ έως τις 9.30 μμ τα φώτα των σπιτιών τους δηλώνοντας το δικό τους «παρών» σε αυτή την παγκόσμια οικολογική πρωτοβουλία και επιβεβαιώνοντας την πρωτοπορία του δήμου σε δράσεις οικολογικής ευαισθησίας. 

Την ίδια ώρα και για 60 λεπτά, θα σβήσουν τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτίρια, όπως στο Δημαρχείο Πανοράματος, στα Κοινοτικά καταστήματα Πυλαίας και Ασβεστοχωρίου, στην Τεχνική Υπηρεσία στην Πυλαία κλπ.

«Τα περιοριστικά μέτρα και οι δύσκολες ώρες που βιώνει η υφήλιος λόγω της πανδημίας, ας γίνουν φέτος η ευκαιρία για περισυλλογή και η αφορμή για μια καινούρια αφετηρία, στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Το μέλλον του πλανήτη μας, η Ώρα της Γης είναι τώρα! Χρειάζεται να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές σε πιο δραστικές λύσεις, χρειάζεται να κάνουμε μία νέα αρχή. 

Ενώνοντας τη φωνή μας με όλο τον κόσμο, στέλνουμε και φέτος προς τις κυβερνήσεις το μήνυμα της διασύνδεσης μας με τη φύση, αλλά παράλληλα εκπέμπουμε σήμα κινδύνου για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας που καθημερινά συρρικνώνεται. Στην «Ώρα της Γης» στις 27 Μαρτίου για 60 λεπτά της ώρας κατεβάζουμε το διακόπτη και σβήνουμε τα φώτα στα δημοτικά μας κτίρια. 

Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός, ότι χρειάζονται άμεσες και δραστικές λύσεις στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας» σημείωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Η διεθνής δράση “Η Ώρα της Γης” ξεκίνησε από το Σίδνεϊ το 2007 με περισσότερους από 2 εκατομμύρια πολίτες και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα για μια ώρα και από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου. 

Αποτελεί μια συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία σταδιακά εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος παγκοσμίως, κινητοποιώντας πολίτες, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε περισσότερες από 180 χώρες.

Στόχος της φετινής Ώρας της Γης είναι να συσπειρώσει τη νέα γενιά και να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία, προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι της χώρας μας να μετατρέψουν την αγωνία τους για τον πλανήτη σε διεκδίκηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. 

Στην παγκόσμια αυτή συμμετοχική εκστρατεία για την προστασία της φύσης για πρώτη φορά φέτος θα κινητοποιηθούν άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, μέσα από την πρωτοβουλία “Save your Hood”, η οποία θα πραγματοποιήσει 17 συνολικά δράσεις. 

Επιπλέον, στη φετινή Ώρα της Γης, θα συμμετέχουν ενεργά εθελοντικές ομάδες νέων από πανεπιστήμια της χώρας, οι Έλληνες Πρόσκοποι και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την επανεκκίνηση στη σχέση μας με τη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.