Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (28/3/2021)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς
Μια ακόμη εβδομάδα ξεκίνησε για την οικογένεια του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ. Η εβδομάδα όμως αυτή είναι πρέπει να τονίσουμε σημαδιακή και ιστορική καθώς περιλαμβάνει την μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου. 

Ημέρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη στις παγκόσμιες κοινότητες όπου χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου της Παναγίας Μητέρας μας αλλά και την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 που φέτος συμπληρώνονται δύο αιώνες από την ένδοξη και ηρωική εκείνη στιγμή. Που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από την σκλαβιά στους Οθωμανούς επί 400 χρόνια.

Εμείς στο ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ με κάθε σεβασμό τιμήσαμε και φέτος όπως αρμόζει άλλωστε την μεγάλη αυτή ημέρα της 25ης Μαρτίου με τη διπλή σημασία της. Με ποιήματα, δημιουργίες με θέμα την έναρξη της ηρωικής Επανάστασης του 1821 και γενικώς με κάθε τρόπο θυμηθήκαμε και ευχαριστήσαμε τους αγωνιστές προγόνους μας για την ελευθερία που μας προσέφεραν πέφτοντας στο πεδίο της μάχης. Ελπίζουμε η επόμενη χρονιά να είναι όπως παλιά και σε κανονικές συνθήκες να γιορτάσουμε όλες και όλοι μαζί με παρελάσεις και εκδηλώσεις μνήμης. 

Χρόνια πολλά Ελλάδα.

Μέχρι τότε όμως και με την ευκολία που μας προσφέρει η τεχνολογία και με διαδικτυακά μαθήματα βρεθήκαμε πάλι μαζί συνδυάζοντας τη μάθηση και την γνώση κρατώντας σε εγρήγορση τους μικρούς μας φίλους.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

Στο μάθημα των κατασκευών και της χειροτεχνίας μάθαμε και κατασκευάσαμε λαγουδάκια και πελαργούς τώρα που διανύουμε ήδη την άνοιξη. Δημιουργήσαμε στο μάθημα της χειροτεχνίας το ιερό ζώο της σοφίας και της σύνεσης, την γνωστή μας κουκουβάγια αλλά και ένα αγαπημένο φρούτο της εποχής την γευστική και θρεπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό φράουλα καθώς επίσης και ένα αγαπημένο τροπικό φρούτο τον ανανά. 

Και τέλος για να βάλουμε σε τάξη τα βιβλία μας και τις σημειώσεις μας φτιάξαμε έναν όμορφο και εύχρηστο υφασμάτινο σελιδοδείκτη για να μπορούμε να βρίσκουμε αμέσως αυτό που θέλουμε στα μαθήματα μας.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στο μάθημα της γυμναστικής αρχικά επιδοθήκαμε σε ασκήσεις κορμού και ενδυνάμωσης των χεριών μας και ολοκληρώσαμε τον κύκλο της άσκησης με ένα εύκολο πρόγραμμα αυξανόμενων επαναλήψεων.

Την Δευτέρα 22 Μαρτίου και για να χαρούμε την πρώτη καθημερινή ημέρα της εβδομάδας σηκωθήκαμε όλοι από τις καρέκλες μας και χορέψαμε στους ρυθμούς της ζούμπα (Zumba Kids Virtual by ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς) ενώ ακολούθως κάναμε ασκήσεις γυμναστικής με βαράκια και με λάστιχα.

Tην επόμενη μέρα επιδοθήκαμε σε τρία σετ ασκήσεων κοιλιακών και ραχιαίων στο μάθημα της γυμναστικής.

ΜΑΘΗΣΗ

Και επειδή καλοί οι χοροί και η χειροτεχνία αλλά ακόμη καλύτερη και η γνώση ασφαλώς διαβάσαμε σαν μια μεγάλη οικογένεια και πήραμε πολλαπλά μηνύματα από τα παραμύθια το μυρμήγκι και ο Δίας και ο άνθρωπος. Ανοίξαμε τον κύκλο από τους Μύθους του Αισώπου: Ο μελισσοκόμος και Οι βάτραχοι που ζητούσαν βασιλιά καθώς επίσης και το παραμύθι Ο γάιδαρος που έκανε πως κούτσαινε και ο λύκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.