Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 18/6/2020, 11:45 μ.μ.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης 
Συνελήφθη χθες (17 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πατρών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύλληψη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων

Συνελήφθη χθες (17 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμμανουήλ Παππά, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς προκλήθηκε τραυματισμός ημεδαπού άνδρα από πυροδότηση αυτοσχέδιου μηχανισμού που είχε εγκαταστήσει σε αγρόκτημα του σε αγροτική περιοχή των Σερρών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αγρόκτημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αυτοσχέδιοι πυροδοτικοί μηχανισμοί, 1 πιστόλι κρότου - λάμψης που περιείχε γεμιστήρα με 7 φυσίγγια, 1 κάννη πιστολιού, 39 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 5 κροτίδες.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη χθες (17 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα της οικίας του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 120 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (17 Ιουνίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 δενδρύλλιο κάνναβης, 98,8 γραμμάρια κάνναβης, 4 ναρκωτικά δισκία και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα καπνού βάρους 870 γραμμαρίων, για την οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από διαμέρισμα ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Πιερία

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπόθεση διάρρηξης σε διαμέρισμα ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Πιερία, όπου αφαιρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 4 ημεδαπών ανδρών για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το βράδυ της 30ης Μαΐου 2020 οι προαναφερόμενοι 4 άνδρες διέρρηξαν διαμέρισμα ξενοδοχειακού συγκροτήματος που χρησιμοποιούσε ο ιδιοκτήτης του και αφαίρεσαν τρία χρηματοκιβώτια μικρών διαστάσεων, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι για την διάπραξη της κλοπής χρησιμοποίησαν 2 οχήματα, εκ των οποίων το ένα εντοπίστηκε και κατασχέθηκε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 2 σπίτια που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 καταγραφικά κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και 2 κινητά τηλέφωνα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρπαγής ανήλικης ημεδαπής
Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής ανήλικης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 11-06-2020 στην περιοχή της Τούμπας και συνελήφθη η δράστιδα, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Πρόκειται για 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - και οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η 33χρονη, μεσημβρινές ώρες της 11-06-2020 προσέγγισε την ανήλικη και αφού την εξαπάτησε την έπεισε να την ακολουθήσει σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου, μεταξύ άλλων, της χορήγησε ναρκωτικές ουσίες, μέσω ανάμειξής τους σε ρόφημα.

Μεσημβρινές ώρες χθες (17-06-2020) η 33χρονη εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κατερίνης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή της ναρκωτικά δισκία, οπότε και συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλληφθείσα λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα κάλυψης-απόκρυψης των μετακινήσεων της, ενώ πραγματοποίησε αλλαγές στο παρουσιαστικό της, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, καθώς και σε κάδο απορριμμάτων, όπου επιχείρησε να πετάξει και να καταστρέψει σε βάρος της στοιχεία, βρέθηκε μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε ρουχισμός τον οποίο φορούσε η 33χρονη κατά την αρπαγή και απελευθέρωση της ανήλικης.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, από κοινού με το Τμήμα Αναζητήσεων και την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Καλοχωρίου

Στα ίχνη και στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε περίπτωση ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο οδηγήθηκαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης τρεις ημεδαποί ηλικίας 29, 25, 29 μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 42χρονου συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμό και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Επίσης, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος 59χρονη ημεδαπή για συνέργεια σε ληστεία.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης βραδινές ώρες της 23-05-2019 μετέβησαν με αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει την 21-05-2019 από την περιοχή της Πυλαίας, σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Καλοχωρίου όπου με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια, συνολικής χρηματικής αξίας εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ περίπου.

Ακολούθως, στην περιοχή του Ευόσμου έθεσαν φωτιά στο κλεμμένο όχημα με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά την τέλεση της ληστείας και του εμπρησμού, ένας εκ των συλληφθέντων ακολουθούσε με έτερο όχημα ιδιοκτησίας της 59χρονης επιτηρώντας για τυχόν εντοπισμό αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Δημοτικές εγκαταστάσεις
Δικυκλιστές αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν χθες (17-06-2020) 29χρονο ημεδαπό στην περιοχή του Δενδροποτάμου, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο επιβιβάστηκε σε Ι.Χ..Ε αυτοκίνητο.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε τοποθετήσει στο όχημα πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή των Διαβατών., καθώς επίσης είχε βάψει τα πλαϊνά μέρη του οχήματος για να μην αναγνωρίζεται.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργό του, εισήλθαν σε Δημοτικές εγκαταστάσεις (αποθήκη και αμαξοστάσιο) της Δυτικής Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν εργαλεία και δύο ΙΧΦ αυτοκίνητα. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε εντός του οχήματος, όπως επίσης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Ν. Μαγνησίας ένα εκ των δύο κλεμμένων αυτοκινήτων.

Τέλος, στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.