Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ε. Αγαθοπούλου: Το στοίχημα, ήταν και είναι, να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε την άμεση στήριξη των επιστημόνων ελευθέρων επαγγελματιών και των τεχνικών επαγγελμάτων.
Με την πάροδο των ημερών καταλαβαίνουμε την οριζόντια επιρροή της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία. 

Γίνεται αντιληπτό ότι κανένα «αόρατο χέρι» της οικονομίας δεν θα ρυθμίσει την αγορά αλλά μόνο το κράτος παρεμβατικά και με γενναία θετικά δημοσιονομικά μέτρα μπορεί να φρενάρει την ύφεση ώστε η επόμενη μέρα να είναι πιο αισιόδοξη για την χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή, ζήτησε οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην οικονομία να είναι μεγάλεςκαι όχι με το σταγονόμετρο και δημιουργώντας επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες πολλών ταχυτήτων. Ζήτησε να γίνει χρήση του «μαξιλαριού» των 35 δις το οποίο χτίστηκε με τις θυσίες όλων και πρέπει να αξιοποιηθεί τώρα.

Με γνώμονα τα παραπάνω, κατατέθηκαν ερωτήσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή επιδόματος και στους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, λογιστές – φοροτεχνικούς και μηχανικούς) αλλάκαι στα τεχνικά επαγγέλματα (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί κ.α) οι οποίοι πλήττονται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και δεν είχαν συμπεριληφθεί στους αρχικούς ΚΑΔ.

Αυτά έρχονται να προστεθούν στα μέτρα που ζητήσαμε για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αγροτών, κτηνοτρόφων και όσων δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Επίσης, για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναιαπαραίτητη η διασφάλιση της πρόσβασης όλων στα βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό και το ρεύμα, καθώς και οι φοροελαφρύνσεις και η αναστολή πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών για όλους.

Επίσης, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή της και μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ζητά να μειωθεί κατά 50% η βουλευτική αποζημίωση όλων των βουλευτών, αλλά και των ευρωβουλευτών και των κυβερνητικών αξιωματούχων για τους επόμενους 3 μήνες. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά, διότι και οι εργαζόμενοι, που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.

Το στοίχημα, ήταν και είναι, να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.