Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

30 Μαρτίου 2020. Έχασε τον αγώνα της ζωής Μανώλης Γλέζος!

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς
Ημερομηνία σημαδιακή αφού 30 Μαρτίου 1952, εξ αιτίας του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που επικρατούσε, εκτελέστηκαν και οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Νίκος Μπελογιάννης, Δημήτρης Μπάτσης, Νίκος Καλούμενος και Ηλίας Αργυριάδης.

Μανώλης Γλέζος, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών, εξέχον πολιτικό στέλεχος της Αριστεράς.

Ήταν βράδυ 30 προς 31 Μαΐου του 1941 όταν δύο 19χρονοι νεαροί ο Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας λέγοντας: “είναι ντροπιαστικό αυτό το πανί (η ναζιστική σημαία) να είναι εκεί πάνω (στο βράχο της Ακρόπολις), την κατέβασαν με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Όλα τα χρόνια της μυθικής διαδρομής της ζωής του ο Μ. Γλέζος ήταν ένας πολιτικά ενεργός πολίτης, αγωνιζόμενος χωρίς ποτέ να σκύψει το κεφάλι, για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Σίγουρα θα είναι πολλοί όσοι σ΄ όλα αυτά τα χρόνια συμπορεύτηκαν μαζί του και νοερά θα τον συντροφεύουν στο τελευταίο του ταξίδι.

Έφυγε ο πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης!

Καλό σου ταξίδι σύντροφε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.