Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Επιμορφωτική Κιλκίς: “CUT!”, ένα νέο έργο στο πλαίσιο του Erasmus+


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος στο πρόγραμμα με τίτλο “CUT! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents” και ακρωνύμιο «CUT!» στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ202 Στρατηγικές Συμπράξεις για τη Σχολική Εκπαίδευση.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι ο περιορισμός της χρήσης και της κατάχρησης αλκοόλ μεταξύ προ-εφήβων και εφήβων, εστιάζοντας στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση μέσω:

• της ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα της κατάχρησης οινοπνεύματος, τόσο από τους εφήβους όσο και από τους ενήλικες

• της πρόληψης επικίνδυνων συμπεριφορών που τελικά οδηγούν σε κατάχρηση αλκοόλ και

• της ανάπτυξης στρατηγικών για την αντιμετώπιση του ζητήματος της κατάχρησης αλκοόλ μεταξύ των εφήβων

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, μέσω του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό «μονοπάτι» αποτελούμενο από διαφορετικά εκπαιδευτικά κομμάτια που θα απευθύνονται σε εφήβους, εκπαιδευτικούς, γονείς και προσωπικό που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε σχολικές μονάδες. Αυτό θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. Τη σειρά βίντεο CUT!. Τα βίντεο είναι ένα ισχυρό εργαλείο για προβληματισμό και ανάληψη δράσης. Ως εκ τούτου, το έργο θα αναπτύξει δύο βίντεο, από τα οποία το ένα απευθύνεται ειδικά στους μαθητές, το άλλο για τους γονείς. Η θεματολογία τους θα είναι η αντιμετώπιση της χρήσης και της κατάχρησης αλκοόλ. Αυτά τα βίντεο θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων CUT! για τον προσανατολισμό και την ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων για το θέμα.

2. Τον Πρακτικό Οδηγό για την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και του προσωπικού ψυχολογικής υποστήριξης που εργάζονται σε σχολεία για τη δημιουργία και την εφαρμογή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του CUT! στα σχολεία, παρέχοντας έτοιμο προς χρήση υλικό και πρακτικές συμβουλές ειδικά γι’ αυτούς που ασχολούνται με τέτοιου είδους ευαίσθητα θέματα.

3. Την ευαισθητοποίηση των φορέων χάραξης πολιτικών και λήψης αποφάσεων η οποία είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του αριθμού των προ-εφήβων που κάνουν χρήση και της κατάχρηση αλκοόλ. Αυτή η δράση έχει ως στόχο τη συλλογή ορθών πρακτικών, διδαγμάτων και συστάσεων για την ενημέρωση και τη χάραξη των μελλοντικών πολιτικών για το θέμα αυτό σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρώτη συνάντηση συντονισμού του έργου CUT! πραγματοποιήθηκε OnLine στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2020, όπου παρουσιάστηκαν το έργο και οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν μέσω αυτού. Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. 

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Νίκος Γεωργιάδης, μέλος της ομάδας Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Επιμορφωτικής Κιλκίς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να συζητήσουν όλες τις πτυχές του προγράμματος, καθώς και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για το Παρίσι της Γαλλίας στις 28 και 29 Ιουνίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.