Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση των υποψήφιων της ΑΣΕ στα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Κιλκίς


Δήλωση των υποψηφίων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικων, σχετικά με την απόφαση απόσυρσης των ψηφοδελτίων της παράταξης, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε Ηλεκτρονική Ψηφοφορία. 
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας πέταξαν στα σκουπίδια τις τεκμηριωμένες θέσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών σε σχέση με τη διεξαγωγή των εκλογών για αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια(αναβολή λόγω πανδημίας, διεξαγωγή καθημερινή ημέρα χωρίς άδεια, δια ζώσης και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία). 

Σε μια επίδειξη πρωτοφανούς αυταρχισμού και κυβερνητικού «τσαμπουκά», προχώρησαν στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης (14/10/2020) για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 του Νοέμβρη. Ενώ γνωρίζουν ότι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν αποφάσεις μη αποδοχής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μη συμμετοχής και απόσυρσης των ψηφοδελτίων, επιλέγουν στην ουσία να τορπιλίσουν, να τινάξουν στον αέρα τις εκλογές των αιρετών.

Αλήθεια, γιατί σε άλλους κλάδους του Δημοσίου (π.χ. Περιφέρειες) διεξάγονται αυτές τις μέρες εκλογές για τα αντίστοιχα Υ.Σ. δια ζώσης και καθημερινή;
Αναρωτιόμαστε, γιατί η κυβέρνηση αρνείται να δώσει παράταση στη θητεία των αιρετών για λίγους μήνες, όπως έχει ήδη κάνει με εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα;

Κατά τη γνώμη μας το ζήτημα δεν είναι διαδικαστικό ούτε τεχνικό

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δοκιμάζουν σήμερα, με αφορμή τις εκλογές για τα Υ.Σ. των εκπαιδευτικών, μια γενικευμένη αντιδραστική παρέμβαση στη δομή, τη λειτουργία και τη φυσιογνωμία συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος. Κάνουν πρόβα του αντισυνδικαλιστικού νόμου που έχουν στα σκαριά. Κλιμακώνουν την αντεργατική παρέμβαση στο εσωτερικό των συνδικάτων, που ξεκίνησε με τη νομοθετική παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (βλ. 50%+1 για την κήρυξη απεργίας, ηλεκτρονικό μητρώο, μητρώο πραγματικού δικαιούχου). 

Θέλουν σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς ζωντανή συζήτηση και διαπάλη. Θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, κλεισμένους στο καβούκι τους, μακριά από τη ζωντανή ζωή του σωματείου. 

Διαμορφώνουν έναν τεράστιο μηχανισμό ελέγχου των εργαζομένων, παρακολούθησης ακόμα και της ψήφου, μέσα από την κατάργηση της μυστικότητας και της ιδιωτικότητας της εκλογικής διαδικασίας. Κάποτε, έλεγε ο λαός ότι «ψήφιζαν και τα δέντρα», τώρα «θα ψηφίζουν και τα πληκτρολόγια».

Η ανεκδιήγητη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Υπουργός που θα μείνει στην ιστορία ως Υπουργός της «κάμερας», του σχολικού «big brother» και της «τηλεαπουσίας», ας φροντίσει να κάνει αυτό που πρέπει: ας εξοπλίσει τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με τεχνολογικά μέσα, ας προχωρήσει σε ουσιαστικές επιμορφώσεις, ας φτιάξει μια σοβαρή δημόσια υποδομή σχολικών δικτύων, έτσι ώστε να μην εξαρτόμαστε από την κάθε πολυεθνική εταιρία (βλ. Cisco), ας δημοσιεύσει τη σύμβαση με τη Cisco, και ας μην κουνάει το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς πως δήθεν «δεν είναι υπέρ της τεχνολογικής εξέλιξης». 

Το αν είμαστε πρωτοπόροι το αποδείξαμε μέσα στην καραντίνα όταν, χωρίς καμιά στήριξη από το Υπουργείο, σταθήκαμε «δίπλα στα παιδιά με όλα τα μέσα». Δεν είμαστε τεχνοφοβικοί. Εχέφρονες και υποψιασμένοι είμαστε, και δε θα αφήσουμε το Υπουργείο, την κυβέρνηση και το κράτος να βάλει χέρι στα σωματεία μας, να ελέγχει, να χειραγωγεί και να καθορίζει αποτελέσματα μέσα από την ηλεκτρονική κλειδαρότρυπα. Ας πάρει υπόψη της η Υπουργός και κάτι ακόμα: όπως έφαγε τα μούτρα της με την κάμερα στις τάξεις, έτσι θα την πατήσει και με τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Με βάση όλα τα παραπάνω:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προχώρησε στη υλοποίηση της απόφασής της να αποσύρει τα ψηφοδέλτιά της από το ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Κιλκίς.

Δε νομιμοποιούμε τη διαδικασία, δεν ψηφίζουμε ηλεκτρονικά. Όλες και όλοι ΑΠΕΧΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με εμπιστοσύνη στο κριτήριο και την πλούσια πείρα του κλάδου και με την ευθύνη που νιώθουμε απέναντι στους εργαζόμενους, τονίζουμε ότι: η μάχη για να μην περάσει η απόπειρα διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για να μείνουν όρθια και ζωντανά τα σωματεία μας, για να χτίσουμε ένα κίνημα αντάξιο των αναγκών της εποχής, είναι κοινή υπόθεση όλων. Η νικηφόρα έκβαση της μάχης που έχουμε μπροστά μας ενάντια στην επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα είναι μια συμβολή στην υπόθεση αυτή.

Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Ηλίας Ισαακίδης – ΣΕΠΕ Κιλκίς

Μαρία Μηνοβγίδου– ΣΕΠΕ Παιονίας

Χριστίνα Καπανδρίτη Μάρκου – ΣΕΠΕ Κιλκίς

Κώστας Σιδηρόπουλος – ΣΕΠΕ Παιονίας

Δημήτρης Τσιαργαλής – ΕΛΜΕ Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.