Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 24/10/2020, 9:45 μ.μ.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Ιούλιο σε σπίτι ηλικιωμένου στην Πιερία
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση της ληστείας που έγινε σε σπίτι ηλικιωμένου ημεδαπού σε περιοχή της Πιερίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου 2020.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, ο ανωτέρω αλλοδαπός, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με μάσκες και φορώντας γάντια, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένου, τον οποίο απώθησαν με τη χρήση σωματικής βίας και απείλησαν με μαχαίρι, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα και 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων διερευνάται.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή και διακίνηση κάνναβης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός ημεδαπού άνδρα και ενός αλλοδαπού άνδρα, για κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (23 Οκτωβρίου 2020) το απόγευμα εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ο ανωτέρω αλλοδαπός και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 30,7 γραμμαρίων, που όπως προέκυψε από την έρευνα είχε προμηθευτεί νωρίτερα την ίδια ημέρα από τον ημεδαπό, που εντοπίστηκε αργότερα σε διαφορετική περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

11 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 755,1 γραμμαρίων

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και

το χρηματικό ποσό των 490 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (45.742) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(19) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (3) καταστήματα, σε Πελοπόννησο, ΔυτικήΕλλάδα και Νότιο Αιγαίο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (940) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (74) άτομα.

(8) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στη Θεσσαλονίκη, (2) στην Πελοπόννησο και από (1) σε Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, ΑνατολικήΜακεδονία και Θράκη και Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (208) σχετικές παραβάσεις.

(478) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ,ως ακολούθως:
(75) στη Στερεά Ελλάδα,
(59) στην Κεντρική Μακεδονία,
(53) στη Θεσσαλονίκη,
(47) στα Ιόνια Νησιά,
(35) στην Ήπειρο,
(31) στη Δυτική Ελλάδα,
(31) στην Κρήτη,
(31) στο Βόρειο Αιγαίο,
(30) στη Θεσσαλία,
(24) στη Δυτική Μακεδονία,
(23) στο Νότιο Αιγαίο,
(18) στην Πελοπόννησο,
(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
(4) στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (23.462) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (23.443) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (19) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.