Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την 28η Οκτωβρίου 1940


Δήλωση Γ. Φραγγίδη
Ο αείμνηστος λογοτέχνης Άγγελος Τερζάκης, στο τέλος του περίφημου βιβλίου του: «Ελληνική Εποποιΐα 1940-1941», σημειώνει:

“Περισσότερο κι’ ἀπό τήν ὑπόθεση ἑνός ἔθνους πού ἀγωνίζεται γιά τήν ἀνεξαρτησία του, ἡ 28η Ὀκτωβρίου τοῦ 1940 προβάλλει στή σκηνή τῆς Ἱστορίας ἕναν ἀγώνα γενικώτερο · μιᾶς φυλῆς ἀνθρώπων. Αὐτῆς πού προσδιορίζεται ἀπό τό πάθος τῆς ἐλευθερίας”.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής μας επετείου παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει τη λαμπρότητα που της αξίζει, αποτελεί ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας και ετοιμότητας όλων των Ελλήνων, τονίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη για ενιαία εθνική γραμμή απέναντι στην προκλητικότητα των Τούρκων, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στις απειλές κάθε επίδοξου εχθρού της Πατρίδας μας, που επιβουλεύεται την ακεραιότητά της .

Η ρήση του Προέδρου των Η.Π.Α. το 1943 “ Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός τόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητο του γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας”, εκφράζει ακόμη και σήμερα τις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους μας, που μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, αρκεί να το πιστέψει και να αγωνιστεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.