Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 28/10/2020, 9:41 μ.μ.


Συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή, μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από (21) κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αποτρέποντας την εμπορία και διοχέτευσή τους σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή, μέλος οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης-αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στην οικία της οποίας, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, έπειτα από έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Άμεσης Επέμβασης, Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης βρέθηκε και κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία συσκευασμένη σε (38) δέματα, έτοιμα για εμπορία και διακίνηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατάστημα στις Σέρρες

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπής από κατάστημα που έγινε το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου 2020 στην πόλη των Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, δύο ημεδαπών γυναικών και ενός ανήλικου ημεδαπού, για το αδίκημα της κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού, μπήκαν παράνομα σε χώρο γραφείων του καταστήματος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (38.758) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(238) παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(204) στην Αττική,
(19) στη Θεσσαλονίκη,
(10) στη Θεσσαλία,
(4) στη Στερεά Ελλάδα και
(1) στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.258) σχετικές παραβάσεις.


(5) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (1) κατάστημα στην κεντρική Μακεδονία.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (995) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (81) άτομα.

(1.355) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(734) στην Αττική,
(175) στη Θεσσαλονίκη,
(88) στη Στερεά Ελλάδα,
(68) στη Θεσσαλία,
(64) στην Κεντρική Μακεδονία,
(44) στα Ιόνια Νησιά,
(32) στη Δυτική Ελλάδα,
(30) στο Βόρειο Αιγαίο,
(29) στην Κρήτη,
(25) στην Ήπειρο,
(23) στην Πελοπόννησο,
(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(17) στη Δυτική Μακεδονία και
(9) στο Νότιο Αιγαίο,

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (27.881) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (27.862) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (19) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.