Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Μήνυμα Α. Βεργίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Υπογράφει ο  Ανδρέας Βεργίδης 
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς
«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός.


Τιμούμε σήμερα την ανδρεία, την περηφάνια και τη φιλοπατρία του ελληνικού έθνους. Τιμούμε εκείνους που ηρωικά αντιστάθηκαν στον ολοκληρωτισμό και πέτυχαν την πρώτη σημαντική νίκη, όταν η Ευρώπη αιματοβαμμένη, ζούσε την τραγωδία ενός μεγάλου πολέμου και στέναζε κάτω από τη μπότα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.

Τιμούμε το περήφανο ΟΧΙ, που αντέταξε ο ελληνικός λαός, ορθώνοντας το ανάστημά του, και γράφοντας το έπος του ‘40.

Μια τέτοια μέρα προσφέρεται -στη σημερινή συγκυρία- ιδιαίτερα για περίσκεψη και προβληματισμό. Οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στον νεοναζιστικό λόγο, διότι δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία της άγνοιας. Ο λόγος του ακραίου εθνικισμού, του μίσους και του ρατσισμού έχει πλέον αποδειχθεί ιστορικά ότι οδηγεί το ανθρώπινο γένος σε αδιανόητη βαρβαρότητα.

Τιμώντας με το μεγαλείο που τής αξίζει, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι θα προστατεύσουμε µε κάθε τρόπο τα εθνικά µας συμφέροντα.

Γι’ αυτό ακριβώς τιμούμε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Όχι για να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά για να αντλούμε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Το έπος του 1940 μας δίδαξε την αξία της πίστης και αφοσίωσης στην υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας. Σήμερα, οφείλουμε να διατηρούμε άσβεστη την ενότητα του έθνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.