Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 27/10/2020, 9:15 μ.μ.


Ενημέρωση για εξαπάτηση πολίτη στην Πιερία
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για περίπτωση εξαπάτησης πολίτη στην Πιερία, καθώς και για την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.


Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης διεξάγεται έρευνα για υπόθεση εξαπάτησης πολίτη, όπου κατάφεραν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 18.530 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το θύμα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τον ενημέρωνε δήθεν ότι η χρεωστική του κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Για την ενεργοποίηση έπρεπε να χρησιμοποιήσει υπερσύνδεσμο (link) που εμφανιζόταν στο μήνυμα και τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την ιστοσελίδα της τράπεζας, ζητώντας να εισάγει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού του λογαριασμού (e-banking).

Έτσι κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πλήρη πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, όπου μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν 4 εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό, συνολικού χρηματικού ποσού 18.530 ευρώ.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, προτρέπουμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), να διαγράφουν το μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μην «πατάνε» πάνω στον υπερσύνδεσμο (link).

Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα (sms) στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (emails) των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Ενημερώστε φίλους και συγγενείς ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης)

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν προχθές (25 Οκτωβρίου 2020) ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 2.595 έλεγχοι οχημάτων και 3.646 έλεγχοι ατόμων.

Συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

1 άτομο για ναρκωτικά,
1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,
1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων,
1 άτομο για καταδικαστική απόφαση,
4 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
3 άτομα για λοιπά αδικήματα.

Επίσης βεβαιώθηκαν 892 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα:

280 για υπερβολική ταχύτητα,
19 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
18 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
9 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
8 για αντικανονικούς ελιγμούς,
7 για αντικανονικό προσπέρασμα,
6 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
6 για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση,
4 για μη χρήση προστατευτικού κράνους και
535 για λοιπές παραβάσεις.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας που υπάγονται στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (42.683) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(240) παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(183) στην Αττική,
(41) στη Θεσσαλονίκη,
(6) στη Θεσσαλία,
(5) στην Κεντρική Μακεδονία,
(4) στην Ήπειρο και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.020) σχετικές παραβάσεις.

(9) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (4) καταστήματα από τα οποία (3) στη Θεσσαλονίκη και (1) στη Δυτική Ελλάδα.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (990) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (81) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Πελοπόννησο.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (219) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (235) σχετικές παραβάσεις.

(1.172) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(650) στην Αττική,
(126) στη Θεσσαλονίκη,
(77) στη Στερεά Ελλάδα,
(54) στην Κεντρική Μακεδονία,
(52) στη Θεσσαλία,
(38) στην Ήπειρο,
(38) στα Ιόνια Νησιά,
(29) στη Δυτική Ελλάδα,
(28) στο Βόρειο Αιγαίο,
(23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(22) στη Δυτική Μακεδονία,
(16) στο Νότιο Αιγαίο,
(11) στην Κρήτη και
(8) στην Πελοπόννησο,

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (26.526) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (26.507) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (19) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη 27χρονος που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με αυτοκίνητο

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης και Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, οδήγησε στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών, παράνομη είσοδο στην Χώρα, απείθεια, αντίσταση, επικίνδυνη οδήγηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (26-10-2020), στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 27χρονο, ο οποίος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στην περιοχή της Νεάπολης, το εν λόγω όχημα προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 27χρονος οδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν δύο (2) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.