Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κιλκισιώτη Χρ. Γκόλιαρη, «Κύπρος 1945 – 1974. Κρυφές Πικρές Αλήθειες»


Υπογράφει ο Δημήτριος Τσιαμαντάς 
Αξιωματικός Ε.Α.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του και τους πολίτες του ν. Κιλκίς, ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κύπρος 1945 – 1974. Κρυφές Πικρές Αλήθειες», εκδ. Ελκυστής, του μέλους του Συνδέσμου κ. Γκόλιαρη Χρήστου, Εκπαιδευτικού, π. Σχολικού Συμβούλου.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους, απανταχού, Έλληνες, που επιθυμούν να γνωρίσουν λεπτομέρειες για όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου από το 1945 έως το 1974, μέσα από τα επιπρόσθετα στοιχεία που ήλθαν στο φως τα τελευταία είκοσι χρόνια με τις μαρτυρίες και τις συνεντεύξεις τω πρωταγωνιστών, από κρατικά αρχεία, έρευνες κ.λπ. ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού.

Συνοδευτικά κοινοποιούμε μια μικρή παρουσίαση του βιβλίου, από τον κ. Τσιαμαντά Δημήτριο, Ανώτατο Αξιωματικό ε.α.

Εδώ και μερικούς μήνες (Μάρτιος 2020) κυκλοφόρησε το εκπληκτικό βιβλίο (πόνημα) «Κύπρος 1945 – 1974. Κρυφές Πικρές Αλήθειες» » Από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ του πολυγραφότατου συνταξιούχου δασκάλου και μέλους του ΣΕΑΝ Κιλκίς, κυρίου Χρήστου Γκόλιαρη.

Το βιβλίο είναι συναρπαστικό, εξόχως γοητευτικό και τελεσιδίκως αυστηρό - έως ανελέητο - στις κρίσεις και επικρίσεις του. Αποδεικνύεται απολύτως ευπρεπές, κόσμιο, γενναιόδωρο και εύδιο* για τους υψιπετείς. Συνδράμει ενισχύει και θωρακίζει την ιστορική σκέψη. Αποθαρρύνει, αποκαλύπτει, απομυθοποιεί τους επίορκους, τους διπρόσωπους Ιανούς.

Εκ μέσης καρδιάς ευχαριστώ τον Χρήστο Γκόλιαρη που μου έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω στις πολύμορφες, πολυδαίδαλες και πολυδιάστατες σελίδες των 10 κεφαλαίων του βιβλίου του. Στις 442 σελίδες του κρύβει, για όσους το διαβάσουν, πολλές αλήθειες που οριοθετούν στο διηνεκές - γιατί η αλήθεια είναι ευτυχώς παντοτινή - τις απαράγραπτες αξίες: της ελευθερίας, της τιμής, του ηθικού μεγαλείου, της συναλληλίας, της τόλμης και της αρετής, της μνήμης των νεκρών.

Κύριε Γκόλιαρη ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας και στη σύζυγό σας Αρετή, για την υπομονή και την κατανόηση που επέδειξε με το να ανεχθεί την καθημερινή αυτοαπομόνωση σας και την ουσιαστική βοήθεια της στον γλωσσικό έλεγχο, όπως αναγράφεται και στον πρόλογο του βιβλίου σας.

Το πόνημά σας κατά την εκτίμησή μου αποτελεί χρησιμότατη πηγή για τον ιστορικό του μέλλοντος και αποτελούσε έλλειμμα και παράλειψη για κάθε ελληνική βιβλιοθήκη».

εύδιος = αίθριος, λαμπρός, γαλήνιος, ανέφελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.