Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Μια παράταξη για όλους


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.
Κωνσταντίνος Καραμανλής (από την ιδρυτική Διακήρυξη της ΝΔ)
Αυτή η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πρέπει να γίνει οδηγός για όλους όσους ανήκουν σε αυτή την μεγάλη φιλελεύθερη αλλά και συντηρητική παράταξη, σε αυτή την παράταξη που ξέρει να συντηρεί αξίες και όχι απόψεις που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μια φράση που όπως δείχνουν τα γεγονότα ακολουθείτε πιστά.

Η πρόταση του Πρωθυπουργού στην κ. Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΟΟΣΑ έπεσε για κάποιους σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς η πρώην υπουργός ανήκει στην Κεντροαριστερά αλλά δεν ήταν τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από την στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή της θητείας του. 

Τοποθετεί σε θέσεις ανθρώπους που έχουν τα προσόντα και όχι μόνο μία κομματική πορεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης οι οποίοι αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως αποδοτικοί στην τρέχουσα θητεία τους έχοντας να επιδείξουν σημαντικό έργο.

Παρά τις αποδεδειγμένες ικανότητες αυτών των ανθρώπων είναι φανερό ότι επιχειρείτε ένα άνοιγμα της ΝΔ στο κέντρο. Μια κίνηση που την καθιέρωσε ως πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και έκανε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ίσως την πρώτη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών που μετά από 15 μήνες διακυβέρνησης είχε ελάχιστη έως μηδαμινή φθορά (όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις). 

Πέρα όμως από το πολιτικό κέρδος αυτό το άνοιγμα δείχνει και κάτι άλλο. Όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι "θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων" και αυτό το κάνει πράξη ξεπερνώντας τις κομματικές γραμμές και διαμορφώνει μια μεγάλη παράταξη χωρίς κλειστές πόρτες για κανέναν.

Η χώρα μας πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές (εθνικά θέματα, κορωνοϊός κ.λπ).Η πατρίδα μας δίνει μια μάχη να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει τα προβλήματα και σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανένας.

* Καραγεωργίου Χαράλαμπος 
-Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων ΟΝΝΕΔ 
-Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.