Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Εξαίρεση των λαϊκών αγορών του Δήμου από το lock down και λειτουργία με το 50% των εκθετών προτείνει ο Δήμος Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Την εξαίρεση των λαϊκών αγορών του Δήμου Κιλκίς από το ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων λόγω αυξημένων κρουσμάτων Covid – 19, που επιβλήθηκε στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από 11 μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκε στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Δήμος Κιλκίς.

Την πρόταση του Δήμου Κιλκίς, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την εννιαμελή Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κατά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψή της για το θέμα αυτό, ανέπτυξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Πρόνοιας και Ποιότητας Ζωής Γιώργος Μπαλάσκας επικαλούμενος το χαμηλό αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Δήμο Κιλκίς για να υποστηρίξει τη θέση της άρσης αναστολής της λειτουργίας των λαϊκών αγορών στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλκίς εστιάζοντας και στο οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί στο εισόδημά τους οι πωλητές λαϊκών αγορών. 

Επιπλέον γίνεται συμπληρωματική αναφορά στη μηδενική διασπορά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τους υγειονομικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ στην περιοχή της Γουμένισσας.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμος Κιλκίς αντιπροτείνει τη δραστηριοποίηση στις λαϊκές αγορές του Δήμου Κιλκίς αποκλειστικά δημοτών παραγωγών ή επαγγελματιών πωλητών με κριτήρια εντοπιότητας ή εναλλακτικά τη δραστηριοποίηση όσων έχουν το δικαίωμα με ποσοστό συμμετοχής 50% ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγοί και επαγγελματίες) έως την ημερομηνία λήξης των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.