Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Με το 50% εκθετών θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές του Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς 
Αίρεται το καθεστώς απαγόρευσης λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου Κιλκίς λόγω των περιοριστικών μέτρων έναντι του Covid -19. Οι λαϊκές αγορές του Δήμου θα λειτουργήσουν με το 50% των εκθετών σύμφωνα με νέα απόφαση, τη Δ1α/ΓΠ.οικ. 56418/14.9.2020 "Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας από 15.9.2020 έως και 30.9.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19" που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα στην απόφαση αναφέρεται:

Εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 της απόφασης επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017, ως ακολούθως:

α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Το πεδίο εφαρμογής της απόφασης αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Χαλκιδικής, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου και Χανίων καθώς και το Δήμο Μυκόνου και ισχύει από σήμερα μέχριτις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.