Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 29/9/2020, 6:15 μ.μ.


Κατασχέθηκαν περισσότερα από 38 κιλά κάνναβης
Στα ίχνη και στη σύλληψη μέλους οργανωμένου κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια οδηγήθηκαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς.

Πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίσθηκε βραδινές ώρες χθες (28-09-2020) να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών και κατασχέθηκαν 2 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν:

28 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 37 κιλών και 923 γραμμαρίων,

1 δέμα κατεργασμένης κάνναβης 519 γραμμαρίων και

2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ενώ στον 26χρονο του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για στέρηση ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση κλοπής 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 30 Αυγούστου 2020 σε περιοχή της Πιερίας, παραβίασαν ένα όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και δύο τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν συναλλαγές σε κατάστημα για την αγορά προϊόντων αξίας 40 ευρώ περίπου.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (28 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη μέσω υπολογιστή.

Σύλληψη για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη χθες (28 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 93,8 γραμμαρίων

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (40.844) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(6) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και συνελήφθησαν.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (714) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (59) άτομα.

(2) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας στην Αττική.


Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (134) σχετικές παραβάσεις.

(4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (198) σχετικές παραβάσεις.
(148) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(25) στην Κεντρική Μακεδονία,
(23) στη Στερεά Ελλάδα,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(13) στην Αττική,
(13) στην Πελοπόννησο,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(10) στο Βόρειο Αιγαίο,
(9) στη Θεσσαλία,
(7) στη Θεσσαλονίκη,
(6) στα Ιόνια Νησιά,
(6) στη Δυτική Μακεδονία.
(5) στην Κρήτη και
(5) στην Ήπειρο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (17.226) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (17.212) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η συνεχιζόμενη και επιστάμενη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από την εξάρθρωσης πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονταν σε σαράντα επτά (47) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) ληστειών (σχετ. η από 19-04-2019 Παρουσίαση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης), οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον σαράντα (40) αξιόποινων πράξεων.

Συγκεκριμένα, από τη συλλογή και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα είκοσι πέντε (25) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του έτους 2018 έως τα μέσα Απριλίου 2019 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενεργώντας είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είτε κατά μόνας, διέπραξαν επιπλέον, είκοσι εννέα (29) κλοπές, επτά (7) ληστείες και ενέχονται σε τέσσερις (4) περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, τόσο από οικίες και σταθμευμένα οχήματα, όσο και σε βάρος πεζών (στάσεις και αστικά λεωφορεία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά (7) εκ των μελών της οργάνωσης έχουν ήδη καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την αρχική υπόθεση και κρατούνται σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.