Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τετάρτη 2/9/2020, 11:59 μ.μ.

Συνελήφθησαν ηγετικό στέλεχος μαζί με ένα ακόμη μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών
Στη σύλληψη ηγετικού στελέχους καθώς και ενός μέλους οργανωμένου κυκλώματος προμήθειας, κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης,

Πρόκειται για 55χρονο ημεδαπό (ηγετικό στέλεχος) και 40χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, οι προαναφερόμενοι, εντοπίστηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (01-09-2020), να κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς με όχημα ιδιοκτησίας του 55χρονου το οποίο ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

51 κιλά και 987 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης συσκευασμένα σε (52) δέματα και

2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 23χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που μετέφερε παράνομα 5 αλλοδαπούς με ενοικιαζόμενο επιβατικό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Επισημαίνεται ακόμη ότι για τον ανωτέρω αλλοδαπό εκκρεμεί απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (01-09-2020), εντοπίστηκε το προαναφερόμενο όχημα να κινείται στην Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης και ακινητοποιήθηκε στο ύψος των Κερδυλίων προκειμένου να ελεγχθεί.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος συνολικά 5 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη αλλοδαπός για υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας
Συνελήφθη έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 37χρονος, για υπόθεση εκβίασης σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.

Πρόκειται για αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εκβίασης» και της «Τοκογλυφίας κατ’ εξακολούθηση».

Προηγήθηκε καταγγελία του 43χρονου στην ανωτέρω Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία, ο προαναφερόμενος κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2017 έως τον Ιανουάριο του 2020 δανείστηκε τμηματικά από το συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των (40.000) ευρώ, και του κατέβαλε είτε δια ζώσης είτε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (48.200) ευρώ, που αντιστοιχούσε σε τόκους, ενώ τον Αύγουστο του 2020, ο 37χρονος μεταχειριζόμενος απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του καταγγέλοντα και της οικογένειάς του, απαίτησε εκβιαστικά τη μηνιαία καταβολή του χρηματικού ποσό των 3.000 ευρώ για χρονικό διάστημα (11) ετών περίπου (ποσό που υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ).

Μεσημβρινές ώρες χθες (01-09-2020), σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή Χαριλάου, ο 37χρονος, παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα συμφωνηθέν χρηματικό ποσό και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάσθηκε περιστατικό επίθεσης σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την ενδελεχή και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιστατικό επίθεσης σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες εννέα (9) ημεδαποί ηλικίας 19 έως 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, τελούμενης κατά συναυτουργία», «Διατάραξης της κοινής ειρήνης», «Σωματικής βλάβης, τελούμενης κατά συναυτουργία», παραβάσεις Νομοθεσίας που αφορούν σε «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», σε «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Συγκεκριμένα, έπειτα από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τέλη Νοεμβρίου του 2019, προ ενάρξεως αγώνα καλαθοσφαίρισης, οι ανωτέρω, μαζί με έτερους οπαδούς, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού χώρου όπου διεξαγόταν ο εν λόγω αγώνας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή αυτού, εκδήλωσαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ρίπτοντας εναντίον τους διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλινα κοντάρια, πυρσούς, κροτίδες κ.α.).

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επιθέσεων τραυματίστηκε αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση τραυματισμού 39χρονου ατόμου με πυροβόλο όπλο
Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης τραυματισμού 39χρονου ημεδαπού με πυροβόλο όπλο.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 55χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη, παράβαση του Νόμου Περι όπλων, Παράνομη κατακράτηση, Απειλή, Εξύβριση και Απλή σωματική Βλάβη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, ξημερώματα της (31-08-2020), μετέβη στην οικία του 39χρονου, όπου τον τραυμάτισε στο πόδι με πυροβόλο όπλο, έπειτα από μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο.

Σημειώνεται ότι παρούσα ήταν και 32χρονη ημεδαπή αρραβωνιαστικιά του παθόντα, ενώ ο 55χρονος, με την απειλή όπλου τους κράτησε παράνομα επί μισαώρου εντός της οικίας, μη επιτρέποντάς τους να καλέσουν σε βοήθεια.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή 

Συνελήφθη χθες (1 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επαναληπτική καραμπίνα με 12 φυσίγγια και ένα δίκαννο, για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη άδεια. Επίσης στον χώρο της οικίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μεταλλικό γκλομπ.

Εξιχνίαση κλοπής
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και μίας ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (31 Αυγούστου 2020) το μεσημέρι μπήκαν σε κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα αξίας 1.200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.