Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ε. Αγαθοπούλου: «Να απαντήσουν οι υπεύθυνοι για τα σχολικά γεύματα»

Υπογράφει η Ε. Αγαθοπούλου
Πριν από λίγες ημέρες, με δημόσια δήλωσή μου κατήγγειλα ότι η απουσία των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας από το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων για την φετινή χρονιά, έχει υπεύθυνους. Επανέρχομαι λοιπόν, απευθυνόμενη σε αυτούς τους υπεύθυνους.

Αρχικά να πούμε – και εδώ θα συμφωνήσω με την κατά τα άλλα ιδιαίτερα νευρική και κατά συνέπεια ιδιαίτερα ασύντακτη δημόσια δήλωση της ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ – ότι και η δημιουργία του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων έχει υπεύθυνους. Έχει το ονοματεπώνυμο της Θεανώς Φωτίου, πρ. αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την σφραγίδα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ένα πρόγραμμα με ευρεία κοινωνική αποδοχή, καθώς οι κυβερνήσεις της ΝΔ το μόνο που είχαν να επιδείξουν στο συγκεκριμένο θέμα ήταν οι λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία. Ξεκίνησε, λοιπόν, το 2016 πιλοτικά, σε σχολεία των Δήμων Περάματος, Τρικκαίων και Καβάλας και κάθε χρόνο επεκτείνονταν, ώστε πέρυσι να συμπεριλάβει 1227 Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα.

Πέρυσι, για πρώτη φορά, και μετά από δικές μας και πάλι ενέργειες, έγινε αίτημα από το Ν. Κιλκίς να ενταχθεί στο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2019-20. Το αίτημα έγινε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, παρότι αρμόδιοι να αιτηθούν το πρόγραμμα ήταν και είναι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού, όπως προκύπτει και από την απάντηση που μας έδωσε το Υπ. Εργασίας. 

Παρ’ όλα αυτά, στην απάντησή του το Υπουργείο μας διαβεβαιώνει ότι το αίτημα της Πρωτοβάθμιας θα λαμβάνονταν υπόψη για τη χρονιά 2020-21, κάτι το οποίο τουλάχιστον προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι αλήθεια.

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται προς τους αρμόδιους – αυτοδιοικητικούς παράγοντες Α’ & Β’ βαθμού είναι: Μπήκαν στον κόπο πέρυσι να αιτηθούν σχολικά γεύματα για τα σχολεία του Κιλκίς και της Παιονίας και εάν όχι γιατί; Εάν ναι, πήραν απάντηση και τί έλεγε αυτή; Έχουν σκοπό να αιτηθούν τουλάχιστον για τη φετινή σχολική χρονιά την ένταξή τους στο πρόγραμμα;

Ερωτήματα όμως προκύπτουν και για το Υπουργείο Εργασίας, που είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα: Γιατί δεν έλαβε υπόψη το αίτημα για τα σχολεία του Ν. Κιλκίς; Έχει την πρόθεση να εντάξει τον Νομό μας τουλάχιστον στον επόμενο διαγωνισμό για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου;

Εδώ και ένα χρόνο και κάτι μήνες η ΝΔ κυβερνά αυτόν τον τόπο. Είναι τουλάχιστον γελοίο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι ακόμη για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.