Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (28/9/2020)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Συνάντηση με τον Μάκη Σεντελίδη 
Στο περιθώριο των φιλικών αγώνων των τμημάτων του Αλέξανδρου Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη, είχαμε την χαρά να συναντήσουμε και να συζητήσουμε με τον δάσκαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου Μάκη Σεντελίδη. Ο κ. Σεντελίδης έχει υπάρξει ομοσπονδιακός τεχνικός, καθηγητής στις σχολές προπονητών της ΕΠΟ και UEFA, υπεύθυνος των ακαδημιών του Ηρακλή και επί δεκαετίες καθηγητής ΤΕΦΑΑ. 

Η χαρά του διευθυντή της ακαδημίας μας Μιχάλη Αναστασιάδη ήταν ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο κ. Σεντελίδης υπήρξε καθηγητής του τη περίοδο που φοιτούσε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά τον είχε και εκπαιδευτή στις σχολές προπονητών της ΕΠΟ. Μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων του Αλέξανδρου Κιλκίς Στέφανο Αϊβαλιώτη είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο που υπηρετούν χρόνια!

Με τρεις ομάδες τη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Τα φιλικά για τα Τμήματα του Αλέξανδρου Κιλκίς συνεχίστηκαν και την Κυριακή με τρεις ομάδες να δίνουν αγώνες στη Θεσσαλονίκη. Στις εγκαταστάσεις των Shooters στην Πυλαία βρέθηκε η "Μίλαν" Κ10 του Γιάννη Ιασωνίδη για να δώσει δύο παιχνίδια με τα αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα του οικοδεσπότη. 

Ο κ. Ιασωνίδης είδε με χαρά τους ποδοσφαιριστές του να αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, να συνεργάζονται σωστά και να φτάνουν σε νικηφόρα αποτελέσματα. Τα παιδιά το χάρηκαν καθώς είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν για πολλή ώρα. Στο γήπεδο του Μακεδονικού βρέθηκε η "Ατλέτικο" του Βασίλη Παμπορίδη που αντιμετώπισε την Κ12 της Ακαδημίας "Λιονταράκια" και έφτασε στη νίκη με 4-1. Δύο γκολ πέτυχε ο Νίκος Καρακατσιανίδης και από ένα ο Στέφανος Παπαδόπουλος και ο Ευθύμης Γρηγοριάδης. 

Με τη μαζική συμμετοχή τους στις προπονήσεις το εν λόγω τμήμα δείχνει μέρα με τη μέρα την βελτίωσή του και τα αποτελέσματα της δουλειάς αποτυπώνονται και μέσα στο γήπεδο. Τέλος η Κ17 του Αλέξανδρου Κιλκίς κάνει φέτος νέο ξεκίνημα, έχοντας ως επί τω πλείστον ποδοσφαιριστές ένα και δύο χρόνια μικρότερους από το ηλικιακό όριο. Αγωνίστηκε και αυτή στο γήπεδο του Μακεδονικού με αντίπαλο τον Αινεία από τον οποίο ηττήθηκε με 6-1, με το τέρμα να το πετυχαίνει ο Λευτέρης Καρύδης.

Σημαντική φιλική νίκη με Ηρακλή

Έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο και προηγήθηκε με 5-0, η "Ίντερ" του Μιχάλη Αναστασιάδη επιβλήθηκε με 7-3 της Κ14 του Ηρακλή, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη. Κόντρα στον "Γηραιό" ο κ. Αναστασιάδης είχε τη δυνατότητα να τεστάρει τους παίκτες του απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. 

Στο 9' ο Κότσι έκανε την ασίστ στον Μπουρλή που άνοιξε το σκορ, με τους παίκτες του Ηρακλή στην επόμενη αμέσως φάση να σημειώνουν αυτογκόλ. Στο 15' ο Κωνσταντίνος Θεοδωράκος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κότσι με ατομική ενέργεια χρίστηκε και αυτός σκόρερ. Στο 26' ο Παυλίδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Αναστασούδης με κεφαλιά σημείωσε το πέμπτο γκολ του Αλέξανδρου Κιλκίς. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής αντέδρασε και αφού πρώτα είχε δοκάρι και χαμένο τετ-α-τετ σημείωσε με ατομικές ενέργειες των παικτών του τρία τέρματα. Η απάντηση των παικτών του Αλέξανδρου Κιλκίς ήταν να κλείσουν τους χώρους στην άμυνα, και αφού επανέκτησαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων έφτασαν και σε έκτο τέρμα με τον Κότσι, ενώ και ο Παυλίδης δέκα λεπτά πριν το φινάλε χρίστηκε και αυτός σκόρερ με διαγώνιο σουτ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: Ιωακειμίδης, Αναστασούδης, Τσουτσουλίγκας, Σακαλής, Παυλίδης, Καναρίδης, Κότσι, Χριστοφορίδης, Κ. Θεοδωράκος, Γκιόκα, Μπουρλής. Αγωνίστηκαν και οι Μ. Θεοδωράκος, Κακαβίτσας, Μαυροκεφαλίδης, Γρηγοράκης.

Κερδίζει και...μεγαλύτερους η "Μάντσεστερ"

"Χόρευε" στην βροχή η Κ12 "Μάντσεστερ" του Κωνσταντίνου Ντουντούκη στο φιλικό που έδωσε το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη απέναντι στην Κ13 των Πρωταθλητών Πεύκων. Παρά την ηλικιακή διαφορά οι ποδοσφαιριστές του Αλέξανδρου Κιλκίς, έδειξαν εκ νέου μεγάλη ποιότητα, παίζοντας συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με πολλές κάθετες μπαλιές και όμορφες συνεργασίες, φτάνοντας εν τέλει στη νίκη με 5-4, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Προπόνηση τερματοφυλάκων με Στέφανο Αίβαλιώτη

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη μπορούν να προπονούνται οι γεννηθέντες 2009-2011 και κάθε Πέμπτη οι γεννηθέντες 2004-2008 τερματοφύλακες του Αλέξανδρου Κιλκίς υπό τις οδηγίες του κορυφαίου προπονητή σε αυτή τη θέση Στέφανου Αϊβαλιώτη. Σύγχρονες προπονητικές μονάδες με τους φιλόδοξους "πορτιέρε" να κερδίζουν πολλά από αυτή τη συνεργασία της Ακαδημίας με τον κ. Αϊβαλιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.