Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Σχόλιο ΚΚΕ για τις δηλώσεις Γεωργαντά αναφορικά με την έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ του νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου τ
ομεακής επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι προκλητικό, να βγαίνει ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Γεωργαντας και να ευχαριστεί την υφυπουργό Παιδείας για την έγκριση των ολιγομελων τμημάτων προσανατολισμού στα ΕΠΑΛ, στο Κιλκίς.


Κάθε χρόνο στο Κιλκίς, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έχουμε την ίδια ιστορία, να μένουν χωρίς έγκριση ολιγομελή τμήματα ή να εγκρίνονται μετά από πιέσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, ακόμα και κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, όπως έκανε πέρσι και φέτος το ΚΚΕ.

Ο κος Γεωργαντάς αντί να ευχαριστεί τη δικιά του κυβέρνηση για τα αυτονοητα, θα ήταν καλύτερο να απολογηθεί που ακόμα και σήμερα, τέλη Σεπτέμβρη, στο Κιλκίς, λείπουν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία, οι καθαρίστριες δεν επαρκούν για την ολοκληρωμένη καθαριότητα, μαθητές στοιβάζονται ανά 40 και 50 στα σχολικά λεωφορεία, υπάρχουν 20αρια και 25αρια τμήματα σε αίθουσες κλουβιά, ενώ 5 μήνες μετά την καραντίνα τα νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας παραμένουν υποστελεχωμενα και χωρίς επαρκή χρηματοδότηση.

Για όλα αυτά ο κ. Γεωργαντάς αποφεύγει να πάρει θέση μιας και προκαλούν "ζημιά" οικονομική και πολιτική στην κυβέρνηση του, η οποία συνειδητά επιλέγει να υπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως και οι προηγούμενες.

Επομένως ας σταματήσει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως σωτήρα του τόπου για να νοιώθει υποχρεωμένος ο λαός του Κιλκίς.

Ο λαός του Κιλκίς πληρώνει καθημερινά μέσω της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας και έχει δικαίωμα να έχει σύγχρονα στελεχωμένα σχολεία και νοσοκομεία για τη μόρφωση των παιδιών του και την υγεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.