Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Τα νέα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Πέμπτη, 24/9/2020)


Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Κιλκίς 
Εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης, απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας σε έναν άξονα που δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων καθώς οδηγεί σε χερσαία πύλη εισόδου της Ελλάδας, πραγματοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Συντήρηση Π.Ε.Ο.1 από όρια νομού Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι».

Αναλυτικότερα, οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης, οι οποίες εκτελέστηκαν σε συμβολές της οδού με αγροτικούς δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Μικρόδασος, θα αποτρέψουν τη δημιουργία λιμνάζοντων υδάτων επί του καταστρώματος της οδού.

Η σύμβαση υλοποίησης του έργου υπογράφηκε στις 07-10-2019, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1.400.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της ΠΕ Κιλκίς – Ίδιοι Πόροι.

Το έργο αυτό, αποσκοπεί στη συντήρηση και αποκατάσταση, καθώς και διαγράμμιση των τμημάτων που θα συντηρηθούν, τμημάτων επιφάνειας του οδοστρώματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού 1 από όρια Ν.Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι και ειδικότερα στο οδικό τμήμα που συνδέει του οικισμούς Μικρόδασος και Εύζωνοι, αλλά και μικρότερης έκτασης, επείγουσες παρεμβάσεις, σε άλλα τμήματα του ανωτέρω οδικού άξονα.

Ο οδικός άξονας επί του οποίου πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης, δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων τόσο εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, καθώς οδηγεί σε πύλη εισόδου της Ελλάδας, όσο και εξαιτίας του ότι αποτελεί εναλλακτική διαδρομή έναντι της ΠΑΘΕ επί της οποίας λειτουργούν τα διόδια των Ευζώνων.

Ως εκ τούτου οι εργασίες αυτές αφενός είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και αφετέρου θα βελτιώσουν την υφισταμένη κατάσταση του οδοστρώματος σε όποια τμήματα του οδικού δικτύου γίνουν, μέχρις εξαντλήσεως των διατιθέμενων πιστώσεων.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της Επ.Ο9 Κιλκίς-Πολύκαστρο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Κιλκίς

Εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης του οδοστρώματος, επί της Επ.Ο.9 Κιλκίς-Πολύκαστρο και συγκεκριμένα στο ύψος των οικισμών Βαφειοχώρι και Μεγάλη Βρύση, εκτελέστηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Έργα βελτίωσης – επισκευές υφιστάμενων οδοστρωμάτων Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ», Υποέργο: «Βελτίωση- επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Π.Ε. Κιλκίς σε τμήματα των οδικών αξόνων α)Νέα Εθνική Οδός Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Ν. Σάντα – Μεταλλικό - Δροσάτο (με την πρόσβαση προς Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια Ν. Σερρών) και β) Επαρχιακή οδός 9 Κιλκίς -Μ. Βρύση –Πολύκαστρο – Αξιούπολη».

Οι εργασίες αποσκοπούν στη συντήρηση, την αποκατάσταση και τη διαγράμμιση των τμημάτων που θα συντηρηθούν, τμημάτων επιφάνειας του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Ν. Σάντα – Μεταλλικό - Δροσάτο (με την πρόσβαση προς Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια Ν. Σερρών), καθώς επίσης και της Επαρχιακής οδού 9 Κιλκίς -Μ. Βρύση –Πολύκαστρο – Αξιούπολη.

Οι οδικοί άξονες επί των οποίων πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης, δέχονται μεγάλο όγκο οχημάτων εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, καθώς οδηγούν σε χερσαία πύλη εισόδου της Ελλάδας (Νέα Εθνική οδός) και, συνδέουν (οδικά) τους δύο δήμους ( Κιλκίς και Παιονίας) της ΠΕ Κιλκίς.

Ως εκ τούτου, οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και τη βελτίωση της κατάστασης του οδοστρώματος, σε όποια τμήματα του οδικού δικτύου γίνουν, μέχρις εξαντλήσεως των διατιθέμενων πιστώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, η σύμβαση υλοποίησης του έργου υπογράφηκε στις 07-05-2019.Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 4.200.000,00 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του φυσικού αντικειμένου του.

Υπογραφή σύμβασης για συμφωνία - πλαίσιο εκπόνησης μελετών

Σύμβαση για την εκπόνηση της συμφωνίας πλαίσιο με τίτλο «Συμφωνία πλαίσιο για την εκπόνηση τοπογραφικών, περιβαλλοντικών, υδρολογικών και υδραυλικών μελετών και την εκπόνησης φακέλων οριοθέτησης ρεμάτων εντός της περιοχής αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (ΥΤΕΠΕΚ) ΕΤΩΝ 2018-2019», υπεγράφη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς, κ. Ανδρέα Βεργίδη και του κ.Γεώργιου Τσακούμη, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας Γεώργιος Μ. Τσακούμης & ΣΙΑ ΕΕ με διακριτικό τίτλο CONSORTIS.

Η συμφωνία – πλαίσιο είχε αρχικό προϋπολογισμό 200.000,00 ευρώ, εκ των οποίων 89.854,70 ευρώ για μελέτη κατηγορίας 13 (Μελέτες Υδραυλικών Έργων), 34.216,44 ευρώ για μελέτη κατηγορίας 16 (Μελέτες Τοπογραφίας), 16.181,31 ευρώ για μελέτη κατηγορίας 27 (Μελέτες Περιβαλλοντικών Έργων), 21.037,87 ευρώ για απρόβλεπτες δαπάνες και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της ΠΕ Κιλκίς – Ίδιοι Πόροι. 

Στον επιλεγέντα ανάδοχο θα ανατεθούν πέντε (5) κατά μέγιστο επιμέρους συμβάσεις, ενώ η συνολική διάρκεια της Συμφωνίας- Πλαίσιο ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.