Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Αγαθοπούλου: Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία του Κιλκίς χωρίς σχολικά γεύματα


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Στις 29 Αυγούστου εκδόθηκε το ΦΕΚ για τη φετινή υλοποίηση του προγράμματος "Σχολικά Γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας", με τη λίστα των σχολείων που εντάσσονται. Για άλλη μια χρονιά, τα σχολεία του Κιλκίς απουσιάζουν, παρά τις περσινές μας προσπάθειες.

Πέρυσι, στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς (14/10/19), καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή για να λάβουν και τα σχολεία του Νομού Κιλκίς σχολικά γεύματα. Στην προσπάθειά μας αυτή κινητοποιήσαμε και τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, αλλά και την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κιλκίς. 

Η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση απέστειλε αίτημα ένταξης των σχολείων του Κιλκίς στο πρόγραμμα (4/11/19) και μάλιστα στις απαντήσεις στην ερώτησή μας (6/12/19) υπήρχε η διαβεβαίωση τόσο από το Υπ. Παιδείας όσο και από το Υπ. Εργασίας (κ. Ζαχαράκη & κ. Μιχαηλίδου αντίστοιχα), ότι το αίτημα της Πρωτοβάθμιας θα το λάμβαναν υπόψη για το σχ. έτος 2020-2021. Αντίθετα, οι κινήσεις των δύο Δήμων, Κιλκίς και Παιονίας, ακόμη αγνοούνται. (Δείτε τους πίνακες)

Από ό,τι φαίνεται όμως το αίτημα είτε δεν ελήφθη υπόψη είτε δεν έγινε δεκτό από τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες του Κιλκίς τους λόγους.

Σέρρες, Δράμα, Βέροια, Κατερίνη, Πέλλα, κλπ, για άλλη μια χρονιά θα παίρνουν σχολικά γεύματα, ενώ το Κιλκίς και η Παιονία για άλλη μια χρονιά εκτός. Και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.