Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Τμήμα Σουίνγκ στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Ξεκινάμε.
Μας λείψατε, σας λείψαμε και λέμε να βρεθούμε νωρίτερα.
Έτσι η αίθουσα χορού της ΤΕΧΝΗΣ θα ανοίξει τις πόρτες της για να υποδεχτεί την πιο χαρούμενη και σκερτσόζικη παρέα της πόλης από τις 31 Αυγούστου 2020.
Οι παλιοί ξεσκονίστε παπούτσια και οι καινούργιοι ετοιμαστείτε να ζήσετε όμορφες χορευτικές στιγμές.

Εάν θέλεις και εσύ να γίνεις μέλος της παρέας, να ταξιδέψεις στην εποχή του '30 και του '40 και να χορέψεις στους ρυθμούς της Swing μουσικής δήλωσε συμμετοχή στο τμήμα χορού swing της ΤΕΧΝΗΣ.

Ρετρό swing χορός του ‘30 και ‘40 χαρακτηρίζεται ένα σύνολο χορών που μεγαλούργησαν στα dance floors της εποχής με επιρροές από την εποχή της Τζαζ και πιο πριν του Charleston. Με επιρροές από το charleston, το tap και το jazz dance, το lindy hop (ή απλά swing ή και μετέπειτα jitterbug) καθιερώθηκε ως ο πιο δημοφιλής αμερικανικός χορός από το ’30 ως το ’40, δίνοντας τη θέση του στο Jive και λίγο αργότερα στο θρυλικό χορό του ‘50 το Rock ‘n’ Roll.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά τα μαθήματα θα κάνει ο Instructor Ηλίας Καλπάκας από τους "Jitterbugs skg" κάθε Τετάρτη απόγευμα.

Ο Ηλίας (aka Cool Cat) είναι ο ιδρυτής της ομάδας Jitterbugs, ο χορογράφος αλλά και ο δάσκαλος χορού. Διδάχτηκε lindy hop, στα πρώτα του χορευτικά βήματα από πολλούς κορυφαίους δασκάλους σε διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Πρώην μέλος της ομάδας Lindy Hop Greece αλλά και των Cool Cats, χορεύει και διδάσκει 40’s Jive, 50’s rockabilly Jive και Rock “n” Roll. Tον διακατέχει πάθος για το χορό της αυθεντικής Swing Big Band εποχής, το Rhythm & Blues, Jump’n’Jive και το Rock’n’Roll, αλλά και μια μεγάλη αγάπη για τα ρετρό ρούχα εποχής και τη συλλογή τους. Έχει πάρει μέρος σαν performer σε video clip των Speakeasies Swing Band το 2011, με τίτλο «Bright lights,late nights» και video clip των The Bullets, το 2014 με τίτλο «Μy Bonnie».

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στα γραφεία της Τέχνης από την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 5 με 9 το απόγευμα, ή να λάβετε πληροφορίες στο τηλέφωνο 23410 24217, ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης, texni-kilkis@hotmail.gr.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.