Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Τμήμα εκμάθησης πιάνου, σαξοφώνου και αρμονίου στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Από τις προτάσεις της Τέχνης για δημιουργική απασχόληση δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική παιδεία και μάλιστα από έναν εξαιρετικό μουσικό.
Ο Γιάννης Λαζαρίδης, καθηγητής μουσικής- Μουσικός, Σαξοφωνίστας/ Ενορχηστρωτής θα είναι μαζί μας για μαθήματα πιάνου, αρμονίου, σαξοφώνου, μουσικής θεωρίας & αρμονίας σε ενήλικες και παιδιά.

Τα μαθήματα των οργάνων (πιάνου/αρμονίου/σαξοφώνου) θα συνοδεύονται με μαθήματα μουσικής θεωρίας & αρμονίας, ρυθμικού & μελωδικού σολφέζ & ντικτέ καθώς είναι απαραίτητα για την ορθή κατανόηση της εκμάθησης των οργάνων. Η διάρκεια του θεωρητικού μέρους θα ορίζεται κάθε φορά σε σχέση με τις ανάγκες και την πρόοδο του εκπαιδευόμενου.

Τα μαθήματα μοντέρνου πιάνου για αρχάριους και προχωρημένους θα αναφέρονται κυρίως στο σύγχρονο ρεπερτόριο (κινηματογραφικό - ατμοσφαιρικό πιάνο), συμπεριλαμβάνοντας φυσικά και τζαζ, μπλουζ, ποπ και ροκ όπου το πιάνο έπαιζε και συνεχίζει να παίζει πολύ βασικό ρόλο. Ένα από τα πιο ενδιαφέρον κομμάτια του προγράμματος θα είναι η συζήτηση και ο πειραματισμός όσον αφορά τον τρόπο έκφρασης σε μια εκτέλεση και τον αυτοσχεδιασμό.

Τα μαθήματα αρμονίου (πλήκτρων) / synthesizer για αρχάριους και προχωρημένους, θα περιλαμβάνουν όλα τα είδη σύγχρονης μουσικής των τελευταίων 50-60 ετών, καθώς και διάφορα είδη παραδοσιακής μουσικής. Ο εκπαιδευόμενος θα κληθεί να κατανοήσει την διαφορά του αρμονίου από το πιάνο όσο αφορά τις αμέτρητες δυνατότητες του οργάνου αλλά και τον ξεχωριστό του ρόλο σε ένα μουσικό σύνολο. Από τα highlights του προγράμματος θα είναι ο αυτοσχεδιασμός, ο πειραματισμός σε καινούργιους ήχους, ο σωστός τρόπος χρήσης αυτών σε μια σύνθεση, η εκτέλεση με συνοδεία (accompaniment/rythm style) και ο live χειρισμός της κ.α.

Ο Γιάννης Λαζαρίδης είναι αριστούχος απόφοιτος του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς, με πτυχίο στην ενοργάνωση πνευστών οργάνων, πτυχίο αρμονίας και σπουδές σαξοφώνου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ημιεπαγγελματικής ορχήστρας "Alandulan Band" (πλήκτρα, τεν. Σαξόφωνο), δωδεκαμελής ορχήστρα ανοικτού ρεπερτορίου με ιδιαίτερη αγάπη προς τον κλασσικό κινηματογράφο αποτελούμενη από αριστούχους σπουδαστές και καθηγητές του Πολυάνειου Ωδείου), είναι ιδρυτικό μέλος της ημιεπαγγελματικής ορχήστρας σαξοφώνων "Kukluxsax" |Θέρμη, Θεσσαλονίκη ( η ορχήστρα συμμετείχε στις συναυλίες των Charles Lloyd στο μέγαρο μουσικής Θεσ/νίκης και Club Des Belugas στο Αριστοτέλειον κινοθέατρο Θεσ/νίκης κατά την διάρκεια του 21ου διεθνές φεστιβάλ τζαζ του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην συναυλία με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στα Θέρμης Δρώμενα το 2010 και με τον Γιώργο Κατσαρό το 2018.

Είναι επίσης μέλος της gospel χορωδίας του Dormagen καθώς και της Dormagen Big Band και έχει συνεργασθεί με την σχολή μουσικής Jam School.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο σύνθεσης κινηματογραφικής μουσικής από το συνθέτη παγκοσμίου βεληνεκούς - Hans Zimmer , σεμινάριο με τον βιρτουόζο διεθνή ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη, σεμινάριο με τον Μίλτο Μουμουλίδη, λέκτορα κλαρινέτου του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την κυκλική αναπνοή και η σωστή στάση του σώματος, ενώ έχει λάβει την 1η θέση με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Πολυάνειου Ωδείου Ι.Μ. Κιλκίς στο διαγωνιστικό σκέλος του πανελλαδικού φεστιβάλ "Γέφυρες Πολιτισμού" – Ποδηλατοδρόμιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή,17:00-21:00 στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217.Μπορείτε επίσης να στείλετε mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.