Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Απουσίες ηχηρές και προσβλητικές για το κύρος και τις αξίες των Ενόπλων Δυνάμεων

Του Νίκου Νίτσα
- Σήμερα θα είμαι σύντομος μα καθόλου ευγενικός.
- Ενδεχομένως να προβληματίσω.
- Στις προθέσεις μου είναι να προσβάλλω, και το κάνω χωρίς κανέναν δισταγμό χωρίς καμιάν αναστολή.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 09:00 το πρωί, στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μεταλλικό Κιλκίς, τελέσθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του θανόντος εν υπηρεσία Υπολοχαγού Σαμαρά Γεωργίου. Παρέστην ως όφειλα και μαζί με εμένα πλην του συγγενικού του κύκλου παρέστησαν φίλοι και συνεργάτες. 


Η είδηση δεν υφίσταται σε όσους παρέστησαν αλλά σε όσους απουσίαζαν. Και η απουσία αυτών ήταν και ηχηρή και προσβλητική για το κύρος και τις αξίες που εκπροσωπούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. 

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το γιατί, αλλά ο Διοικητής και το επιτελείο της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" δεν έκρινε σκόπιμο να παραστεί στο μνημόσυνο.

Ουδείς  επαναλαμβάνω ουδείς και ξανά επαναλαμβάνω ουδείς  εξ’ αυτών δεν παρέστη στο μνημόσυνο του ανθρώπου που μέχρι πρότινος συνεργαζόντουσαν σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και τάχα μου εκτίμησης. Η εκτίμηση άλλωστε επιδεικνύεται δια της παρουσίας σε τέτοιες περιπτώσεις,  και για αυτό στο τέλος πάντα ο νεκρός δεδικαίωται.

Αυτός η αυτοί που απουσίαζαν όμως δεν πρόκειται ποτέ επαναλαμβάνω ποτέ να γίνουν αποδεκτοί στις συνειδήσεις όλων υμών. Στο σύνολο τους ότι κι αν είχαν να κάνουν την ημέρα αυτή, είναι προφανές ότι απογοήτευσαν στον μέγιστο βαθμό όλους εμάς που σεβόμασταν στον υπέρτατο βαθμό του κύρος του Έλληνα αξιωματικού.

Ας αναλογιστούν λοιπόν το πώς και το γιατί δίστασαν να περάσουν 45 – 50 λεπτά κοντά στην οικογένεια του θανόντος. Μια οικογένεια που σε άλλους καιρούς θα ήταν και δική τους οικογένεια και που όλο και σε κάποια τελετή παράδοσης και παραλαβής σε κάποιο λόγο τους θα ανέφεραν θέλοντας να δείξουν με στόμφο αυτό που με τις πράξεις τους έδειξαν ότι δεν υπάρχει.

Δυστυχώς τα λόγια πρέπει να ακολουθούνται και με πράξεις και εκεί το αποτέλεσμα είναι μηδέν.

Φυσικά στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα φορέσουν την Μεγάλη του Έθνους στολή και τα μετάλλια και θα παραστούν με περηφάνια στην εξέδρα των επισήμων.

Μπορούν βέβαια να επανορθώσουν. 

Μια καλή ιδέα είναι η ενασχόληση με την ευπρέπεια στον ενδυματολογικό κώδικα.

Εμοί μεν όνειδος η πατρίς, συ δε τη πατρίδι. (Για εμένα είναι ντροπή η πατρίδα μου, ενώ εσύ είσαι ντροπή για την πατρίδα σου.)

Υ.Γ Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν οι παρόντες Πρώην και Νυν Διοικητές του Θανόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.