Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ποιος θα λογοδοτήσει για πεταμένα εκατομμύρια στο κολυμβητήριο που δεν έγινε ποτέ;

- Ποιος θα λογοδοτήσει για πεταμένα εκατομμύρια στο κολυμβητήριο που δεν έγινε ποτέ;
- Δεν ρωτάω ήρεμα...
Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Οι φωτογραφίες είναι από το ίδιο περίπου σημείο. Διαφέρει ο χρόνος λήψης, αφού είναι χθεσινές αλλά και παλαιότερα πριν καμιά δεκαετία περίπου. Αφορούν μια ακόμη "αμαρτωλή", πολύ "αμαρτωλή" ιστορία της πόλης μας, το ημιτελές κολυμβητήριο.

Κάποιοι πέταξαν εκατομμύρια δραχμές ή ευρώ, ούτε που θυμόμαστε πλέον πότε συνέβησαν όλα αυτά. Μήπως από την τσέπη τους τα έβαλαν; Δικά μας χρήματα ήταν και πετάχτηκαν άσκοπα, σπάταλα, προκλητικά. Κάποιοι μελέτησαν, κάποιοι ενέκριναν, κάποιοι πλήρωσαν.. εμείς τα κορόιδα δηλαδή. Στην πορεία διαπίστωσαν ότι το κολυμβητήριο είναι μεγάλο και άρα ασύμφορο για τη λειτουργία του. Και τι έκαναν τα σαΐνια; Ακύρωσαν το έργο! Πονάει κεφάλι; Κόψει κεφάλι! Και τώρα ούτε που βλέπεις τα θεμέλια από τα χόρτα.

Η ουσία είναι πως το Κιλκίς είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις της χώρας που δεν έχει δημόσιο κολυμβητήριο. Και εδώ ουραγοί ρε γαμώτο. Και εδώ αποτυχημένοι.
Ευτυχώς υπάρχουν και οι ιδιώτες και μαθαίνουν κολύμπι τα παιδιά μας. Να μην πνιγούν, να διασκεδάζουν, να γυμνάζονται. Μέχρι και το Ειδικό σχολείο κατάφερε να κάνει πισίνα με χορηγίες και με τις προσπάθειες του δάσκαλου και δντη του Γιάννη Κακουλίδη.

Τι λέει ο Δήμος Κιλκίς; Τι λέει η Περιφέρεια, οι βουλευτές μας και γενικά η εξουσία του Κιλκίς; Θα ασχοληθεί ποτέ κάποιος για τα σημαντικά προβλήματα των Κιλκισιωτών και των παιδιών τους; Θα ασχοληθεί σοβαρά ποτέ κάποιος εκλεγμένος;

Δεν ρωτάω καθόλου ήρεμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.