Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Η Κοινότητα Κιλκίς στηρίζει την Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας

Ψήφισμα με το οποίο στηρίζει την Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, εξέδωσε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κιλκίς. Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Το Συμβούλιο της Κοινότητας Κιλκίς εκφράζει την υποστήριξη του προς την Κίνηση Πολιτών Παιονίας κατά της μόνιμης λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Νέα Καβάλα. 

Προβληματιζόμενοι από την όλο και αυξανόμενη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών τόσο στη Δομή της Νέας Καβάλας όσο και περιφερόμενων σε όλη την περιοχή της Παιονίας, εκφράζουμε τους φόβους μας και τις ανησυχίες μας σχετικά. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, μία ακριτική περιοχή, σηκώνει ένα δυσανάλογο βάρος, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως προς την αντιμετώπιση όλου αυτού του μεταναστευτικού ρεύματος. 

Επανειλημμένα, γίνεται μετακίνηση και εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Θέλουμε να γίνει κατανοητός ο προβληματισμός μας και η ανησυχία μας και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις αποσυμφόρησης της Περιφερειακής μας Ενότητας». 

Από πλευράς πλειοψηφίας σχέδιο ψηφίσματος παρουσίασε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Παπαδάκη Σουλτάνα, ενώ και η κ. Παργιανού Βαρβάρα (Βέρα), μέλος του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΙΛΚΙΣ» παρουσίασε ξεχωριστό σχέδιο ψήφισμα επί του θέματος. Από την πλευρά του ο σύμβουλος, Βασίλης Ορμανίδης, ζήτησε να προστεθεί στο ψήφισμα η ανάγκη τήρησης από την κεντρική διοίκηση της δέσμευσης ότι ο αριθμός των προσφύγων που θα εγκαθίστανται και θα παραμένουν στην περιφέρεια Κιλκίς δεν θα ξεπερνά το 1% του πληθυσμού της. Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (6 υπέρ - 2 κατά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου