Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 5/7/2020, 11:00 μ.μ.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία
Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών.



Συγκεκριμένα, από αύριο Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 έως και την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, για 3 συνεχόμενα βράδια, από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη σήραγγα Κατερίνης (436 χιλιόμετρο) έως και τον Νότιο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (434 χιλιόμετρο) και δε θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον κλάδο εισόδου προς τον αυτοκινητόδρομο του νοτίου ανισόπεδου κόμβου Κατερίνης με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.


Συλλήψεις για κλοπή 

Συνελήφθησαν χθες (4 Ιουλίου 2020) τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σέρρες από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Σερρών δύο ημεδαποί άνδρες, διότι επέβαιναν σε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα που όπως προέκυψε είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.


Συλλήψεις για κλοπή 

Συνελήφθησαν χθες (4 Ιουλίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δίου - Ολύμπου δύο ημεδαποί άνδρες, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν το σακίδιο ενός ημεδαπού άνδρα που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα, ενώ αποπειράθηκαν, χωρίς να το καταφέρουν, να αφαιρέσουν την τσάντα μιας αλλοδαπής γυναίκας. Το κλεμμένο σακίδιο βρέθηκε στην κατοχή του ενός από τους δράστες και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (4 Ιουλίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 16 γραμμαρίων, ενώ από αγροτεμάχιο που βρίσκεται δίπλα στην οικία του κατασχέθηκαν αφού εκριζώθηκαν 10 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε.

Σύλληψη για παράβαση νόμου περί όπλων
Συνελήφθη χθες (4 Ιουλίου 2020) το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο περίστροφο, 1 συσκευασία που περιείχε μεταλλικές βολίδες συμβατές με το περίστροφο και 4 φιαλίδια προωθητικού αερίου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Αυτόφωρες συλλήψεις (5) ατόμων για κλοπές και απόπειρες κλοπών
Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις πέντε (5) ατόμων για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρες κλοπών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.


Αυτόφωρες συλλήψεις (10) ατόμων για περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβε, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά δέκα (10) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή Ειδικού Κινητού Τμήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και συναρμόδιων φορέων (υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης), απογευματινές-βραδινές ώρες της 03-07-2020, πραγματοποίησαν συνολικά ογδόντα δύο (82) ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.).

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην περιοχή της Ξηροκρήνης

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σχεδιάζει και πραγματοποιεί αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων αλλά και συστηματικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το προηγούμενο 24ωρο, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Δημοτικής Αστυνομίας, τη συνδρομή απορριμματοφόρου και αντικείμενο ελέγχους στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, κατά τους οποίους:


Ελέχθησαν (33) άτομα (16 ημεδαποί – 17 αλλοδαποί)


Συνελήφθησαν (7) άτομα για παράβαση του νόμου περί παρεμπορίου, σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα,


Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα,


Σχηματίστηκαν (5) δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί παρεμπορίου και

Κατασχέθηκαν προϊόντα παρεμπορίου.

Σημειώνεται ότι, αστυνομικοί Ειδικού Κινητού Τμήματος και πλήρωμα περιπολικού οχήματος του Α.Τ. Λευκού Πύργου παρέμειναν στο σημείο για ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.