Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Γ. Αναστασιάδης: Απαράδεκτη και προκλητική η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί


Με την ανακοίνωση της απόφασης της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ο πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αποτελεί απολύτως απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας. Η απόφαση αυτή έρχεται, όχι τυχαία, σε μία στιγμή έντονης ανασφάλειας της Τουρκικής ηγεσίας μιας και 18 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Ερντογάν η χώρα του αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και ο ίδιος επιχειρεί με τέτοιους συμβολισμούς να διατηρήσει το ηγετικό του προφίλ.

Η Αγιά Σοφιά όμως αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα εμβληματικό οικουμενικό μνημείο. Η Αγιά Σοφιά αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ως τέτοιο ανήκει στην ανθρωπότητα. Η Αγιά Σοφιά δεν θα πάψει ποτέ να είναι σύμβολο της Ορθοδοξίας και του συνόλου του Χριστιανικού κόσμου. Όλα αυτά είναι βαθιά χαραγμένα στην παγκόσμια ιστορική μνήμη και η δυναμική που παράγουν δεν μπορεί να αλλάξει από τις αποφάσεις καμιάς Τουρκικής ηγεσίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ενέργεια αυτή της Τουρκίας προστίθεται σε ένα σύνολο ενεργειών της που αποτελούν ευθεία απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιδράσει άμεσα με μέτρα και κυρώσεις έναντι των Τουρκικών προκλήσεων. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ανάγει το ζήτημα σε ζήτημα υψίστης σημασίας και να αντιδράσει με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Η απάντηση στις πολλαπλές προκλήσεις της Τουρκίας είναι η ενότητα και η ετοιμότητα του Ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση κάθε απειλής από τη γείτονα χώρα. Η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που από καιρό ζητά το Κίνημα Αλλαγής, για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής έναντι των πολλαπλών Τουρκικών προκλήσεων αποδεικνύεται σήμερα για άλλη μία φορά ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.