Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Τα νέα του Δήμου Κιλκίς, Πέμπτη 30/7/2020

Δύο κινηματογραφικές προβολές απόψε στο "Δημήτριο Ζωηρό" Οι κινηματογραφικές προβολές στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο συνεχίζονται απόψε με δύο ξεχωριστά φιλμ από την ταινιοθήκη του "Δημήτριος Ζωηρός".

Οι φίλοι του σινεμά θα παρακολουθήσουν στη μεγάλη οθόνη τις εφηβικές περιπλανήσεις του ορφανού Ρεμί στηριγμένες σεναριογραφικά στο κλασικό βιβλίο ‘’Χωρίς Οικογένεια’’ του Έκτορα Μαλό, σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στη διαδρομή αναζήτησης της πραγματικής του οικογένειας. Η ταινία αρχίζει στις 21:15.


Η δεύτερη προβολή στις 23:15 αναφέρεται στην προσωπογραφία της Colette, εκπρόσωπο της γαλλικής αβαν γκαρντ, το συγγραφικό έργο της οποίας έγινε το σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα.

Ενθουσίασε η κινηματογραφική έξοδος στην Τέρπυλλο
Το θερινό σινεμά συναρπάζει και το κοινό της Περιφέρειας, όπως απέδειξε περίτρανα χθες η μετάβασή του στην Τέρπυλλο. Ο προαύλιος χώρος του παλαιού Δημοτικού Σχολείου υποδέχθηκε όλο τον εξοπλισμό ενός δημοτικού θερινού κινηματογράφου. Το λευκό πανί της οθόνης, τα μηχανήματα ήχου, οι όμορφα και με τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας τακτοποιημένες θέσεις των θεατών προκάλεσαν το ενθουσιώδες ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, που πολύ πιο νωρίς από την πρώτη προβολή, έσπευσαν στο χώρο για να περιεργαστούν το υπαίθριο σκηνικό.

Η πρεμιέρα του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου στην Περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς, με την προβολή δύο ταινιών στην Τέρπυλλο, σημείωσε μεγάλη επιτυχία δικαιώνοντας την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να αποκεντρώσει το πολιτιστικό κινηματογραφικό προϊόν και να δώσει ζωντάνια και ευκαιρίες ψυχαγωγίας στα χωριά και στους δημότες του Δήμου Κιλκίς χωρίς να χρειάζεται η μετακίνησή τους στην πόλη για το σκοπό αυτό.

Το Σάββατο της 1ης Αυγούστου το δημοτικό θερινό σινεμά θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Νέου Αγιονερίου με την παιδική ταινία ‘’Ουπς ο Νώε έφυγε’’ που θα προβληθεί στις 21:00 και τα ‘’Απαγορευμένα Μυστικά’’ που θα ακολουθήσουν στις 23:00.

Το πρόγραμμα των περιφερειακών κινηματογραφικών προβολών, με σταθερές ώρες έναρξης (21:00 και 23:00) την ερχόμενη εβδομάδα έχει ως εξής:

Τετάρτη 5 Αυγούστου – Νέα Σάντα – γήπεδο

Παρασκευή 7 Αυγούστου – Καμπάνης – προαύλιο Δημοτικού Σχολείου

Σάββατο 8 Αυγούστου – Άγιος Χαράλαμπος -- κεντρική πλατείαΣε ανοδική πορεία τα Σφαγεία Κιλκίς
Απαλλαγμένα από δυσβάστακτα οικονομικά βάρη παρελθόντων ετών τα Σφαγεία Κιλκίς εξελίσσονται σε μια δυναμική επιχείρηση που πορεύεται με μικρά αλλά σταθερά βήματα προγραμματίζοντας το μέλλον της. Η εξυγίανση των Σφαγείων Α.Ε. δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά σε οικονομικές δραστηριότητες.

Η νέα υπό το Βασίλη Παμπορίδη διοίκησή τους σε συνεννόηση και με την αρωγή του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, στην προσέλκυση νέων πελατών και στην αύξηση του κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

Από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα τα Σφαγεία διανύουν μια περίοδο συνεχών βελτιωτικών αλλαγών στις υποδομές τους. Ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών και εξωτερικών εγκαταστάσεων της επιχείρησης έγινε πράξη με την ανανέωση σημαντικού μέρους του εξοπλισμού τους. Αντικαταστάθηκαν οι μηχανές σε πέντε ψυγεία για καλύτερες συνθήκες ψύξης στους θαλάμους, τοποθετήθηκαν καινούριες αεροκουρτίνες στις εισόδους, έγινε προμήθεια νέων ζυγαριών, παλιά μαχαίρια και ψαλίδια, σκουριασμένα τσιγκέλια πετάχτηκαν και αγοράστηκαν καινούρια. 

Στον προθάλαμο των Σφαγείων μπήκαν καινούρια πλακάκια ενώ υπήρξε μέριμνα για την αγορά συστημάτων συμπίεσης και πιεστικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση και κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης στάθηκαν πολύ χρήσιμα για τη διατήρηση της καθαριότητας. Ο χώρος απολύμανσης των φορτηγών διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα κανονιστικά πρότυπα με τις εσωτερικές εγκαταστάσεις να φωτίζονται με λαμπτήρες Led πετυχαίνοντας και μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση. 

Στο πλαίσιο βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των Σφαγείων για τους εκδοροσφαγείς και τους εργαζομένους τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα στο χώρο των αποδυτηρίων σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας ενώ ανανεώθηκε ο εξοπλισμός σε ντουλάπες για τη φύλαξη ειδών ατομικής ανάγκης.

Εξωτερικά, έγιναν εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμών στην περίφραξη, στο πάρκινγκ και σε ένα κτήριο. Το φθινόπωρο προγραμματίζεται η ανανέωση του ελαιοχρωματισμού όλων των εγκαταστάσεων.

Οι επενδύσεις μικρής κλίμακας που έχουν υλοποιηθεί στο χώρο των Σφαγείων αποδίδουν μεγαλύτερα κέρδη. Φέτος ο τζίρος είναι αυξημένος κατά 10% σε σχέση με το 2019. Η πανδημία του κορωνοϊού μέσα στη γενική ατυχία έφερε νέους πελάτες στην επιχείρηση οι οποίοι λόγω καραντίνας στη Θράκη στράφηκαν για τις ανάγκες σφαγής του ζωικού κεφαλαίου στο Κιλκίς. 


Στο νέο πελατολόγιο προστέθηκαν και τρεις μεγάλοι ζωέμποροι οι οποίοι προμηθεύουν με κρέας τη Βαρβάκειο αγορά και την αγορά του Ρέντη. Η ανοδική πορεία της επιχείρησης Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε. είχε θετικό πρόσημο στην απασχόληση. Στην επιχείρηση βρήκαν δουλειά δύο ακόμη εκδοροσφαγείς, ένας υπάλληλος που εργάζεται στο λογιστήριο και μία καθαρίστρια.

Η εκτίμηση του Προέδρου των Σφαγείων είναι ότι η επιχείρηση διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της καταγράφοντας μια σταθερή ανάκαμψη στις λειτουργίες της και μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 θα έχουν τακτοποιηθεί όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν τη ρύθμιση οφειλών παρελθόντων ετών.

Επί του παρόντος και έχοντας αποσπάσει τα εύσημα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας έναντι του Covid -19 η επιχείρηση αξιοποιεί την καλή εμπειρία της και από την Τετάρτη 29 Ιουλίου εφαρμόζει τους απαραίτητους κανόνες ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου