Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η ΕΡΤ3 ανακοίνωσε την τηλεοπτική προβολή «Δέηση Πόντου» Αφιέρωμα στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Πηγή: http://efxinospontos.gr/
Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η ΕΡΤ3 προβάλει στις 19 Μαΐου 2020 (21.00), τη μουσικοθεατρική εκδήλωση με τίτλο «Δέηση Πόντου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στη Μονή Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Στην σκηνή συμπράττουν κορυφαίοι ηθοποιοί και μουσικοί του παραδοσιακού και νεοελληνικού ρεπερτορίου, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης εναλλάσσεται αφήγηση κειμένων με μουσικές του Πόντου και της Σμύρνης, Οπερετικά και έντεχνα της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας.

Ο πρωταγωνιστής, ηθοποιός Τάσος Νούσιας αφηγείται κείμενα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Γιώργου Γεωργιάδη, που εξιστορούν τα τραγικά γεγονότα της περιόδου 1914 - 1923.

Στα μουσικά μέρη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου ερμηνεύει για πρώτη φορά επί σκηνής παλιά Ποντιακά τραγούδια.

Συμμετέχουν επίσης οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης και οι Αλέξης Παρχαρίδης και Χρήστος Χαλκιάς, με την συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας κλασικών και παραδοσιακών οργάνων, υπό την επιμέλεια του Χρήστου Κεμανετζίδη. Σολίστες, οι λυράρηδες Χρήστος Καλιοντζίδης και Γιώργος Ατματσίδης.

Τον θεατρικό μονόλογο "Η ωδή ενός μή γαμου” παρουσιάζει η Βερόνικα Αργέντζη.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Παύλου Μελά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη των συλλόγων Ποντίων από το Μόναχο, τη Νυρεμβέργη, το Μπάκναγκ, την Κολωνία, το Αμβούργο και το Βούπερταλ Γερμανίας.

Ιδέα, κείμενα, οργάνωση-επιμέλεια εκδήλωσης: Γιώργος Γεωργιάδης.

Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ3 στις 17 Φεβρουαρίου 2020, στη Μονή Λαζαριστών.

Σκηνοθεσία: Βούλα Κωστάκη.

Παραγωγή: Θέμης Μαυροπεραστής.

Μοντάζ: Ελένη Γούτα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Φόρη Πεταλίδη, για την εκδήλωση μνήμης που έγινε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στο ακόλουθο Link

http://efxinospontos.gr/eidiseis/6084-kathilose-tous-theates-i-parastasi-deisi-pontou-sti-moni-lazariston

Διαβάστε την ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη στο ακόλουθο Link

http://efxinospontos.gr/eidiseis/6080-konstantinos-fotiadis-oi-adikaiotoi-nekroi-perimenoun?fbclid=IwAR1Eld2LB--pGO95o86RHMXzn8qI7I5yUdh7ltRfcKzWyEu7wE_xtF-5PU4

Διαβάστε τον χαιρετισμό του δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη στο ακόλουθο Link

http://efxinospontos.gr/eidiseis/6079-dimitris-demourtzidis-apopse-edo-sti-moni-lazariston-sti-stavroypoli-tou-dimou-paylou-mela-koitame-katamata-tin-istoria?fbclid=IwAR0LhEWq9lJpBiKAimiRQQBHghKuhKrtmdYz2Y48VUuA8DEEZsFNxRFbgr0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.