Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 13/5/2020, 10:55 μ.μ.

Σύλληψη κατοχή ναρκωτικών 
Συνελήφθη χθες (12 Μαΐου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να επιβαίνει σε όχημα και αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία πέταξε από το παράθυρο του οχήματος μία συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης βάρους 10,4 γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη χθες (12 Μαΐου 2020) το πρωί στην Πιερία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, για πράξη βίας σε βάρος ζώου.

Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού
Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 12 Μαΐου:

- για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν (23) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:

(10) στην Αττική,
(7) στο Βόρειο Αιγαίο,
(4) στη Δυτική Ελλάδα,
(1) στην Ήπειρο και
(1) στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (286) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.

- για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν (72) παραβάσεις σεόλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

(30) στην Κεντρική Μακεδονία,
(12) στην Αττική,
(11) στη Θεσσαλονίκη,
(8) στη Δυτική Ελλάδα,
(4) στη Θεσσαλία,
(3) στη Στερεά Ελλάδα,
(2) στην Πελοπόννησο,
(1) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
(1) στη Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί (889) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

- για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (1) παραβάσεις και συνελήφθησαν (1) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (614) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (600) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκαν (7) περιπτώσεις κλοπών και (1) περίπτωση ληστείας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ (8) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, εξιχνίασαν (7) περιπτώσεις κλοπών και (1) περίπτωση ληστείας που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2019 – Μαρτίου 2020.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση ταυτοποίησης των στοιχείων δύο αλλοδαπών, οι οποίοι το Νοέμβριο του 2019, αφαίρεσαν από νεαρή γυναίκα σακίδιο πλάτης που περιείχε χρηματικό ποσό και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες προχώρησαν σε ανέπαφες συναλλαγές.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (12) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δώδεκα (12) ατόμων, αποτρέποντας διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και την παράνομη κατοχή και χρήση τυχόν αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 54χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατά το χρόνο εργασίας του και εκμεταλλευόμενος τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διέθετε, από τον Ιανουάριο έως και τις 11 Μαΐου 2020 προέβη σε πέντε (5) κλοπές οχημάτων από την περιοχή του κέντρου πόλης, τα οποία μετέφερε και πουλούσε σε εταιρεία ανακυκλώσιμων υλικών περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξετάζεται και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της προαναφερόμενης επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

Ανακοίνωση 

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 14-05-2020 θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήμα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο ύψος της συμβολής του με την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες δεν θα εκτελεστούν ταυτόχρονα αλλά θα πραγματοποιηθούν σε τρεις φάσεις και συνολικά θα έχουν διάρκεια έξι (06) μήνες.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των τροχονόμων, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.