Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Των φρονίμων τα παιδιά...

Η ερημωμένη Πολιτεία του Κιλκίς σύντομα θα ξαναζωντανέψει. Θα ανοίξουν τα μαγαζιά, ο κόσμος λέει φτου -ξελευθεριά και βγαίνει από τον υποχρεωτικό εγκλεισμό του. Κουτσά – στραβά μπαίνουμε σε έναν ρυθμό ήπιας κανονικότητας.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τη Δημοτική Αρχή έτοιμη να βοηθήσει την εμπορική τάξη να επουλώσει τις οικονομικές πληγές που της άφησε ο κορωνοϊός. 

Οι κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες κινείται ο Δήμος Κιλκίς είναι: 

α) Η μετατροπή του πιο εμπορικού δρόμου, της 21ης Ιουνίου σε πεζόδρομο, η επαναφορά της Κιλκισιώτικης βόλτας από Παρασκευή έως Κυριακή όλο το καλοκαίρι με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους συμβατικούς χώρους των μαγαζιών και στην 21ης Ιουνίου, αν χρειαστεί.

β) Το άνοιγμα σε όλο το μήκος του πεζοδρόμου της 25ης Μαρτίου ώστε να είναι ευχερής η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. 

Ανάλογου τύπου μέτρο θα δοκιμαστεί και σε πλατείες και πάρκα (πάρκο – κήπος, πλατεία Ειρήνης κ.α.). 

Εν αναμονή της εγκυκλίου που θα εκδώσει το υπ. Εσωτερικών για τις νέες εφαρμοστικές διατάξεις που θα ισχύσουν για μαγαζιά, καφέ και χώρους εστίασης, αύριο ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συναντάται αύριο με Εμπορικό Σύλλογο και Κοινότητα Κιλκίς για να συνθέσουν προτάσεις. Η τοπική αγορά πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.