Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Κιλκίς: Βήματα για την ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου

Την ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις επιτυχίας η Δημοτική Αρχή προσδοκώντας να δημιουργήσει μια εκπαιδευτική στέγη που θα προωθήσει την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στους νέους έφηβους συμπολίτες μας με όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά εφόδια (θεωρητική κατάρτιση, ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, σπουδές μουσικής προεπαγγελματικού επιπέδου).

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε στην διά περιφοράς συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, την εισήγηση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και αρμόδιου Αντιδημάρχου για θέματα Διά Βίου Μάθησης Κωνσταντίνου Πουντζουκίδη αναφορικά με τη σύσταση Μουσικού Γυμνασίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλκίς. 

Στο σκεπτικό της εισήγησης αναφέρεται ότι έχει εκφρασθεί ζωηρό ενδιαφέρον από μαθητές για τη φοίτησή τους σε Μουσικό Γυμνάσιο και ότι η έλλειψή του τους οδηγεί είτε σε συμβατικές δομές εκπαίδευσης είτε σε αναγκαστική μετακίνηση σε όμορες Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Πέλλας) που διαθέτουν αντίστοιχη μορφή εκπαίδευσης.

Στα βασικά πλεονεκτήματα του Μουσικού Γυμνασίου συγκαταλέγονται η εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη της μουσικής, η δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης της ευρωπαϊκής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και η διδασκαλία μουσικών οργάνων. 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα μουσικής παιδείας με εκ παραλλήλου υποχρεωτική εκμάθηση ατομικών μουσικών οργάνων (πιάνο, ταμπουράς, ή άλλο τοπικό παραδοσιακό όργανο αναφοράς).

Στην επικράτεια λειτουργούν σαράντα πέντε Μουσικά Σχολεία και άλλα πέντε Πειραματικά Σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.