Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

"Σαν το σχολείο δεν έχει..."

Υπογράφει η Αφροδίτη Ντίνου 
Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς  
Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτούμε και πάλι τους μαθητές και τις μαθήτριες στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς. Εκτός από αυτά που έγιναν σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, εμείς βρεθήκαμε στην ευτυχή συγκυρία να κάνουμε την ανακαίνιση που προβλεπόταν από σχετική μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς. 

Οπότε το σχολείο μας έγινε σχεδόν καινούριο, χάρη στην εξαιρετική δουλειά όλων των εμπλεκόμενων στις εργασίες, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά! Επίσης ευχαριστούμε την ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών, του διαγωνισμού 3D Printer, του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, που εκτύπωσε και προμήθευσε μάσκες για τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

Φυσικά ισχύουν όροι και προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων και, όσον αφορά στο 5ο Δημοτικό Κιλκίς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την εξασφάλιση της υγείας όλων μας. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και έχουν εξασφαλιστεί αντισηπτικά και τακτική καθαριότητα των χώρων.

1. Τα παιδιά προσέρχονται στο σχολείο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 8:05 - 8:15 και τα παραλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί από την είσοδο της αυλής. Απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους γονείς και λοιπούς εξωσχολικούς. Σε περίπτωση που θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον εκπαιδευτικό θα το κάνετε τηλεφωνικά. Σχολούν στις 13:15, με τις ίδιες συνθήκες.

2. Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο ΔΕΝ θα λειτουργούν.

3. Το κυλικείο ΔΕΝ θα λειτουργήσει επίσης, οπότε πρέπει να φροντίσετε τα παιδιά να έχουν μαζί τους νερό και φαγητό.

4. Σε περίπτωση που συντρέχουν οι προβλεπόμενοι λόγοι και δεν θα έρθει το παιδί σας στο σχολείο θα πρέπει να μας φέρετε ή να μας στείλετε σκαναρισμένη (ή φωτογραφημένη) την Υπεύθυνη Δήλωση που θα βρείτε και θα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας. http://5dim-kilkis.kil.sch.gr/joomla/

5. Σε κάθε περίπτωση που το παιδί δεν θα έρθει σχολείο θα πρέπει να μας ενημερώνεται την ίδια μέρα, ως τις 10:00.

6. Τα τμήματα χωρίστηκαν, αλφαβητικά, σε δύο υποτμήματα, τα οποία θα έρχονται εκ περιτροπής, μια βδομάδα Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και την επόμενη Τρίτη – Πέμπτη.

7. Τα παιδιά θα πρέπει να κρατήσουν ΟΛΑ τα φετινά βιβλία τους και για του χρόνου. Τα βιβλία διετίας θα πρέπει να τα φέρετε στο σχολείο, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί.

8. Δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση αντικειμένων μεταξύ των παιδιών (μαρκαδόροι, μολύβια, σβήστρες κλπ παρόμοια). Οι μπάλες απαγορεύονται.

9. Η είσοδος και η έξοδος των μαθητών/τριων στο Σχολείο θα γίνεται συντεταγμένα και από τις δυο πόρτες της αυλής, όπως έχει προαποφασιστεί. Επίσης έχουν καθοριστεί και θα τηρηθούν αυστηρά και οι χώροι των διαλειμμάτων των τμημάτων.

Μπορεί η επαναλειτουργία των σχολείων να φαίνεται πολύπλοκη, λόγω των μέτρων, αλλά σαν το σχολείο δεν έχει και πολύ γρήγορα θα συνηθίσουμε τη νέα πραγματικότητα για το καλό όλων μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.