Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Δήμος Παιονίας: Πρόταση έργου προϋπολογισμού 656.512,76€

Ανακοίνωση Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Παιονίας
Ο Δήμος Παιονίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG, υπέβαλε στις 29 Μαΐου 2020 πρόταση έργου προϋπολογισμού 656.512,76€ με τίτλο: «"Introducing Gastro-Tourism as a new Destination Brand in the CB area" και ακρωνύμιο "Gastro Tour"»

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αναπτυχθούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, που θα βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν βιώσιμα. Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό σε ένα περιβάλλον με υψηλούς δείκτες ανεργίας.

Η σταδιακά αυξημένη μετανάστευση, κυρίως νέων, προς αναζήτηση καλύτερων οικονομικών ευκαιριών, φαινόμενο γνωστό ως «Brain & Skill Drain», αφήνει τη περιοχή χωρίς εξειδικευμένο δυναμικό. Για να αντιστραφεί η κατάσταση αυτή και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, θα πρέπει να αναπτυχθούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία θα βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν βιώσιμα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η περιοχή μας συνδυάζει φυσικούς πόρους, ευνοϊκό κλίμα και πολιτισμικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία όλα μαζί μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την βιώσιμη ανάπτυξη της.

Το φαγητό αποτελεί ένα από τα παραπάνω στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και κίνητρο για την επιλογή τουριστικού προορισμού. Η τοπική παραδοσιακή γαστρονομία της περιοχής έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και θα μπορούσε να αναπτυχθεί ως τουριστικό προϊόν.

Μέσω του έργου θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας μιας μοναδικής πρότασης πώλησης (USP), ώστε η διασυνοριακή περιοχή να εκμεταλλευτεί το αναξιοποίητο δυναμικό της στους τομείς του γαστρονομικού τουρισμού και μέσω της ανάπτυξης αυτού να αυξήσει την απασχόληση.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν σαν εταίροι οι κάτωθι:

➤Δήμος Παιονίας ως επικεφαλής εταίρος (Leader) 

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης (Partner)

Δήμος Γευγελή (Partner)

Ινστιτούτο Florit, Ίδρυμα για την Τοπική και Τεχνολογική Ανάπτυξη Γευγελή (Partner)

Το πρόγραμμα θα είναι συνολικής διάρκειας 18 μηνών και δεν προκαλεί καμία οικονομική επιβάρυνση στον Δήμο Παιονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.