Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 30/5/2020, 17:35 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξιχνιάστηκε περίπτωση εμπρησμού σε όχημα
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιανουάριο του 2020 προκάλεσε πυρκαγιά και φθορές ξένης ιδιοκτησίας σε περιοχή της Πέλλας.
Ειδικότερα, ο ημεδαπός χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό προκάλεσε πυρκαγιά στο σταθμευμένο όχημα ενός ημεδαπού, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του. Επίσης, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές και σε παρακείμενο σταθμευμένο, όχημα ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης, ως μέσο τέλεσης.

Στοχευμένες δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και παγίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες (29 Μαΐου 2020) εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην επιχείρηση που υλοποιήθηκε κάτω από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 2.848 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 999 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επίσης, ελέγχθηκαν συνολικά 3.740 άτομα, από τα οποία οι 3.205 ήταν ημεδαποί ενώ οι 535 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, 15 άτομα, 14 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός υπήκοος.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν

1 άτομο στην Πέλλα και 3 άτομα στις Σέρρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

1 άτομο στην Πιερία για παράβαση νόμου περί όπλων

1 άτομο στο Κιλκίς και 2 στην Πιερία για καταδικαστικά έγγραφα

1 άτομο στην Πιερία για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

1 άτομο στην Πιερία για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 27,9 γραμμάρια κάνναβης, 1 όχημα και 1 όπλο.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης
Συνελήφθη χθες (29 Μαΐου 2020) το πρωί στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.

Συλλήψεις για παράβαση νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών 

- Συνελήφθη χθες (29 Μαΐου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο του οχήματός του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης 22,2 γραμμαρίων.

- Συνελήφθησαν χθες (29 Μαΐου 2020) το βράδυ στις Σέρρες 2 ημεδαποί άνδρες διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης 5,5 γραμμαρίων.

Εξιχνίαση κλοπών 

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων, ενός ημεδαπού άνδρα και μίας ημεδαπής γυναίκας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα στις 3 Μαΐου 2020 αφαίρεσαν από αποθήκη εταιρείας, που βρίσκεται σε περιοχή της Πέλλας, μεταλλικάαντικείμενα, αξίας 1.000 ευρώ. 

Μέρος των αντικειμένων αυτών βρέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχο τους. Επιπλέον, από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ανωτέρω ημεδαπού άνδρα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα στα μέσα Μαρτίου αφαίρεσε από περιοχή της Ημαθίας το ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ενός ημεδαπού. Το όχημα βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα προ δεκαπενθημέρου αφαίρεσαν τη δίκυκλη μοτοσικλέτα μίας ημεδαπής από περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η μοτοσικλέτα βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια, αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό της.

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Συκεών εννέα (9) άτομα, (3) εκ των οποίων διακινητές, έπειτα από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικά στοχευμένες δράσεις με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες 29-05-2020 στην περιοχή των Συκεών, συνολικά εννέα (9) άτομα (3 ως διακινητές) έπειτα από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατελήφθη 17χρονος αλλοδαπός να συναλλάσσεται με έξι (6) άτομα λαμβάνοντας χρήματα, τα οποία παρέδιδε στη συνέχεια σε 21χρονο αλλοδαπό συνεργό του, ενώ ο έτερος συνεργός (51χρονος ημεδαπός), παρέμενε πλησίον σημείου όπου απέκρυπταν μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης, επιτηρώντας το χώρο.

Από το σημείο που χρησιμοποιούταν ως χώρος απόκρυψης, καθώς και από τις κατοχές των έτερων έξι (6) ατόμων που προμηθεύτηκαν από τους παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(29) μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης,

(1) ξύλινη ράβδος,

(1) ζυγαριά ακριβείας,

ενώ στην κατοχή του 21χρονου και του 17χρονου βρέθηκαν επιπλέον, το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.