Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ερώτηση Φραγγίδη για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Γουμένισσας

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη
Θέμα: «Απαραίτητη η άμεση κάλυψη των αναγκών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας Κιλκίς σε προσωπικό φύλαξης, για την ασφάλεια εργαζόμενων, νοσηλευόμενων, προσερχόμενων προς εξέταση ασθενών και επισκεπτών»

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό χειροδικίας και φραστικής επίθεσης εις βάρος γιατρού και νοσηλεύτριας του Γενικού Νοσοκομείου-Κ.Υ. Γουμένισσας, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα η ανάγκη κάλυψης του νοσοκομείου σε προσωπικό φύλαξης.

Τα πενιχρά οικονομικά της υγειονομικής δομής της Γουμένισσας δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της σε προσωπικό πάσης φύσης, με αποτέλεσμα να δίνεται εύλογα προτεραιότητα στην πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού. Η εύρυθμη λειτουργία, όμως, ενός νοσοκομείου εξασφαλίζεται όταν υπάρχει επάρκεια και στις λοιπές απαραίτητες ειδικότητες.

Καθώς τα περιστατικά λεκτικής και φυσικής βίας από ασθενείς ή συνοδούς ασθενών σε βάρος προσωπικού των νοσοκομείων δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, είναι απαραίτητη η ύπαρξη φυλάκων που θα καλύπτουν όλες τις βάρδιες λειτουργίας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας και θα εγγυώνται την ασφάλεια των εργαζόμενων, νοσηλευόμενων και προσερχόμενων προς εξέταση ασθενών και επισκεπτών στο χώρο του νοσοκομείου.

Οι λειτουργοί της υγείας, όπως και κάθε εργαζόμενος, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς στο χώρο εργασίας τους. Μόνο έτσι μπορούν να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους και να αποδώσουν στα εργασιακά τους καθήκοντα.

Προς διασφάλιση της αποφυγής παρόμοιων περιστατικών βίας, η Διοίκηση του Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας με έγγραφό της στις 6 Μαρτίου 2020 γνωστοποίησε στο Υπουργείο Υγείας (4η Υγειονομική Περιφέρεια) τις ανάγκες της δομής σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Μεταξύ αυτών αιτείται την πρόσληψη 3 Ημερησίων Φυλάκων (ΔΕ) και 2 Βοηθητικού Φυλακτικού Προσωπικού (ΥΕ) μέσω των προγραμμάτων ΟΑΕΔ, τα οποία θα τρέξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

Προτίθεστε να προβείτε σε αύξηση του προϋπολογισμού του Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας, ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τις πλέον σημαντικές ανάγκες του σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων;

Πρόκειται να συμπεριλάβετε προσωπικό με ειδικότητα στη φύλαξη υγειονομικών δομών στα προγράμματα του ΟΑΕΔ που προβλέπεται να ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.